Prijava

Vaša prijava

Vinske i cesta sira, proizvodi OPG-ova i zdravstveni turizam aduti Zagrebačke županije


O tome što Zagrebačka županija nudi gostima s ciljem razvoja kontinentalnog turizma govorio je danas na otvorenju specijalizirane, dvodnevne akcije “Hrvatski proizvod za hrvatski turizam” župan Stjepan Kožić.

Akciju organizira Hrvatska gospodarska komora, a krajnji je cilj povezivanje domaće proizvodnje i turističkog sektora.

“Raduje što ova akcija, prije svega, može pomoći malim proizvođačima da svoj proizvod, po primjerenoj cijeni, plasiraju kroz turizam. Ponosni smo što u Zagrebačkoj županiji ima najviše registriranih obiteljskih poljoprivrednih gospodarstava u Hrvatskoj, oko 15 tisuća”, rekao je župan, dodavši da to što je Zagrebačka županija pretežno ruralni prostor nije mana, već naprotiv određena prednost, upravo za OPG-ove. Istaknuo je i vinske ceste te, u zajedništvu sa gradom Zagrebom, i cestu sira zagrebačke regije. Govorio je i o razvoju cikloturizma, a posebno je naglasio SP Naftalan, kao nositelja razvoja zdravstvenoga turizma.

“Širimo ovu bolnicu te će ona kroz izgradnju vanjskog i unutarnjih bazena dosegnuti viši standard usluge. Zdravstveni turizam godišnje raste po stopi od 20 posto. Vjerujem da će se Naftalan, čije su posebnosti korisnici već prepoznali, naći i na svjetskoj karti zdravstvenoga turizma”, rekao je župan.

“Uz izvoz, turizam je naša najvažnija grana gospodarstva. Turizam je sektor na čijim leđima počiva oporavak cjelokupne hrvatske ekonomije i stoga moramo iskoristiti sve prilike koje nam se pružaju da kroz njega promoviramo domaću proizvodnju. Akcijom ‘Hrvatski proizvod za hrvatski turizam’ želimo spojiti more i kontinent. Želimo domaćim proizvođačima olakšati put do novih ugovora i partnera. Domaći proizvod mora postati ključ prepoznatljivosti hrvatskoga turizma”, rekao je Luka Burilović, predsjednik Hrvatske gospodarske komore.

Otvorenju sajma, uz ostale, prisustvovao je i ministar turizma Gari Cappelli koji je također ukazao na nužnost većeg povezivanja hrvatskog turizma i proizvođača, pogotovo prehrambene, građevinske i industrije namještaja.


Drugi poraz odbojkaša Gorice