Prijava

Vaša prijava

Zrakoplovno tehnički centar više nije tvrtka od strateškog značaja za Republiku Hrvatsku


Vlada je izmjenila popis trgovačkih društava od strateškog i posebnog interesa za Republiku Hrvatsku. Umjesto 49 odsad će na tom popisu biti 40 tvrtki. Ministar državne imovine Goran Marić na konferenciji za medije je pojasnio izmjene Odluke o utvrđivanju popisa trgovačkih društava i drugih pravnih osoba od strateškog i posebnog interesa za Republiku Hrvatsku. Kazao je kako je to posljedica sustavne analize stanja.

“Izmjene su logične, racionalne i ekonomski opravdane. Da bi tvrtka bila na popisu od strateškog interesa, ona mora biti od infrastrukturne važnosti za Republiku Hrvatsku, Republika Hrvatska mora biti vlasnik te tvrtke”, kazao je Marić.

S liste tvrtki od strateškog interesa maknute su njih 11: Zrakoplovno tehnički centar, Bina-Istra, Brodarski institut, Đuro Đaković, Autocesta Zagreb-Macelj, Brijuni rivijera, HANDA, Podzemno skladište plina Okoli, SKDD, Luka Vukovar i Zračno pristanišne Mali Lošinj. No, dvije tvrtke dodane su na ovaj popis, a to su ACI Opatija i Croatia Airlines.


Bambi će zabaviti goričke mališane

Modelarska liga Zagrebačke županije