Prijava

Vaša prijava

Uloženo više od 700 tisuća kuna u Specijalnu bolnicu u Gornjoj Bistri


U Specijalnoj bolnici za kronične bolesti dječje dobi u Gornjoj Bistri predstavljeni su rezultati dvaju programa osuvremenjivanja podrške najmlađim pacijentima s višestrukim teškoćama u razvoju. Nabavka opreme i edukacija zdravstvenih djelatnika, zajedno vrijedne više od 700 tisuća kuna, značajno će unaprijediti skrb o djeci, koja se liječe u toj bolnici.

U okviru dvaju programa, održana su ukupno 92 edukacijska susreta sa zdravstvenim osobljem bolnice o primjeni potpomognute komunikacije u svakodnevnom radu s najmlađim pacijentima i optimalnoj podršci njihovu ranom razvoju. U primjeni potpomognute komunikacije djeci će pomoći i nabavljena tehnološka oprema. Tijekom provedbe projekata, djelatnici bolnice četiri su puta studijski posjetili kolege u Grazu.

„Briga za najranjiviju djecu u zdravstvenom sustavu osobito je važna za mene kao liječnika. Stoga čestitam djelatnicima bolnice na uspješnom završetku programa i vjerujem da s ponosom možemo reći da smo doprinijeli unapređenju skrbi za one kojima je podrška najvažnija”, istaknuo je prilikom posjeta bolnici ministar zdravstva prof. dr. sc. Milan Kujundžić.

Veliku ulogu u ovom projektu odigrao je UNICEF, koji je za ove projekte od hrvatskih građana prikupio 681.160,00 kuna. Provedbu programa podržalo i Ministarstvo zdravstva, Edukacijsko-rehabilitacijski fakultet u Zagrebu i Mali dom, dnevni centar za rehabilitaciju djece i mladeži.

Galerija fotografija