Prijava

Vaša prijava

Predstavnici gradskih institucija posjetili Udrugu Suncokret


Udrugu Suncokret jučer je posjetilo izaslanstvo sastavljeno od predstavnika gradskih institucija koje skrbe o potrebama osoba s invaliditetom. Glavna tema razgovora bila je njihov položaj i uvjeti koje imaju u Velikoj Gorici.

„Položaj osoba s invaliditetom znatno je bolji nego prije nekoliko godina, ali sigurno ne dovoljno dobar da bismo trebali biti svi skupa zadovoljni. Razgovarali smo o problematici zapošljavanja osoba s invaliditetom. Iako tu ima pomaka, ali ima i dosta prostora za napredak. Ovo je tema kojom bi se u budućnosti trebali više pozabaviti“, rekao je Zvonko Kunić, pročelnik Upravnog odjela za društvene djelatnosti.

25.05.2018 Velika Gorica – Dan otovrenih vrata Udruge Suncokret. Foto: Matea Brenčić/Cityportal.hr

S njim se složio i Darko Matić, predsjednik Povjerenstva za osobe s invaliditetom Grada Velike Gorice i savjetnik gradonačelnika za pitanja osoba s invaliditetom. Kako kaže, problematika zapošljavanja osoba s invaliditetom bit će važan dio treće Strategije izjednačavanja mogućnosti za osobe s invaliditetom Grada Velike Gorice za razdoblje od 2019. do 2023. godine.

„U Velikoj Gorici živi 5819 osoba s invaliditetom, a njih 10 posto sigurno je radno sposobno. Ta populacija sada je zatvorena u svojim kućama ili povremeno radi za sitne novce. Potrebno je pokrenuti jedan oblik socijalnog poduzetništva, kako bi podigli stupanj zaposlenosti osoba s invaliditetom. Temeljno ljudsko pravo je pravo na rad. Upravo bi udruge trebale biti pokretači te vrste zapošljavanja u našem gradu“, dodao je Matić.

25.05.2018 Velika Gorica – Dan otovrenih vrata Udruge Suncokret. Foto: Matea Brenčić/Cityportal.hr

Članovi Suncokreta nedavno su uredili prostor u kojem se sastaju, a u tome su im pomogli gorički volonteri. Zajedno su pobojali vanjske zidove i osvježili pristup prostoru Udruge.

„ Ima još zahvata koje treba napraviti i namjeravamo organizirati još jednu volontersku akciju. Moramo se pohvaliti da su i naši članovi sudjelovali u svemu ovom ,a zadaća im je bila da pošmirglaju zid i pripreme ga za bojanje“, rekla nam je Jadranka Kosović, predsjednica Udruge.


Županijsko Natjecanje u tenisu