Prijava

Vaša prijava

VG FEST 2018. Prvi dan rezerviran za glumu, yogu, crtanje kanom…


Peto izdanje VG Festa – festivala urbane kulture i kreativnog nereda, započeo je jutros u Tuđmancu programom “Živimo zdravo i aktivno” u sklopu kojeg su se posjetitelji mogli okušati u yogi, parkouru, paintballu, australskom nogometu i ostalim sportskim sadržajima.

Festival je nastavljen u poslijepodnevnim satima radionicama crtanja kanom, plesom na svili, zmajarenjem, likovnom radionicom i slično. Indijka Gayatri Mondal već četiri godine na ovom festivalu pokazuje Velikogoričanima tehnike oslikavanja kanom. “Svake godine dolazim u Veliku Goricu, jako je lijepo i odaziv građana je stvarno dobar” kaže Gayatri.

02.06.2018. Velika Gorica – VG Fest 2018. Foto: Matea Brenčić

Oni nešto hrabriji, mogli su isprobati ples na svili. “Uglavnom su se okušala djeca i nekolicina odraslih, svima im se jako svidjelo i svi su htjeli još. Ples na svili je dosta zahvalan zato što ima neke osnovne figure koje mogu svi savladati, bez obzira na fleksibilnost i snagu” rekla nam je Valentina Barta, voditeljica ove zanimljive radionice.

“Pretežno glumljenje s umjerenom naoblakom” naziv je glumačke i dramske radionice za klince koju je vodila Ana Katulić. “Donijeli smo razne glumačke rekvizite, klinci su se dobro zabavljali, igrali se, svirali, imali smo svoj band, igrali smo igre imaginacije i fokusa, igre s lopticom…”.