Prijava

Vaša prijava

Bazen je otvoren! Predsjednica čestitala, osnovnoškolci zaplivali


Još od 1987., kad je Velika Gorica u sklopu Univerzijade dobila nekoliko vrijednih sportskih objekata, bazen u našem gradu bio je san svim nas. Željeli smo ga izgraditi tijekom tih 30 godina, ali očito nismo imali dovoljno kapaciteta. Sad smo konačno ostvarili i taj san, odlučili smo uložiti u ovakav sadržaj i vjerujem da će život u Velikoj Gorici ovime dobiti na dodatnoj kvaliteti, rekao je gradonačelnik Dražen Barišić na otvorenju goričkog bazena.

Nekoliko puta odgađalo se otvorenje, čekalo se trenutak kad će sve biti završeno do posljednjeg detalja, a to se i dogodilo samo dva dana prije nego što ćemo obilježiti Dan grada. Bazen s popratnim sadržajima zauzeo je oko četiri tisuće kvadrata, a na cijeli projekt utrošeno je 39,5 milijuna kuna. Velik i važan projekt, toliko velik i važan da je njegovo otvorenje uveličala i predsjednica Republike Kolinda Grabar Kitarović.

– Nadam se da ćete na bazenu provesti lijepe trenutke i u obiteljskom okruženju. Unatoč odličnoj povezanosti Velike Gorice sa Zagrebom, Gorica se razvija kao samostalan grad sa svojim identitetom. Ona nije samo razvojno sjedište Turopolja već i cijele zagrebačke županije. Znamo koliko je plivanje važno za pravilan psihofizički razvoj djece, ali i za rekreaciju svih dobnih skupina stanovništva. Zato je posebno važno što ste dobili bazen, te više ne morate odlaziti u Zagreb zbog plivanja – rekla je predsjednica.

Na nogama je, kao i svi ostali, imala plave zaštitne “papuče”, obaveznu opremu na svim bazenima. Svi prisutni su se predstavili u takvom “outfitu”, ni predsjednica tu nije bila izuzetak… Okupilo se oko bazena cijelo gradsko vodstvo, cijeli niz ljudi koji aktivno sudjeluju u društvenom životu Velike Gorice, ali i znatiželjni građani, koji su došli vidjeti toliko iščekivani bazen.

U svemu tome bilo je i sitnijih komplikacija, budući da su dvoje djece morali izvesti s bazena jer im je pozlilo zbog vrućine, gužve, snažnog mirisa klora… Nikakvih većih komplikacija nije bilo, dječica su brzo došla sebi, loše je bilo jedino to što nisu mogli isprobati novi bazen. Gorički osnovnoškolci koji su izdržali pritisak prvi su se okupali u bazenu, čim su sa svojim programom završile sinkronizirane plivačice.

Na kraju priče ostaje zadovoljstvo, jer Velika Gorica doista je dobila vrijedan sadržaj. Za sportaše, za rekreativce, za ljude sa zdravstvenim poteškoćama… Ulaganje je veliko, značajno, ostaje za nadati se da će i benefiti biti takvi. Plivanje može početi…