Prijava

Vaša prijava

Tri penala, tri gola, hrabra Gorica pala i treći put protiv Dinama


Svi su velikogorički putevi ove nedjelje poslijepodne vodili prema stadionu. Gužva pred ulazima govorila je da se tamo dolje na terenu sprema nešto veliko i važno. U grad je došao Dinamo, prvi put su “modri” istrčali na teren nakon europskog ispadanja od Benfice, a s druge strane stajala je Gorica. Motivirana, gladna uspjeha, čvrsta i organizirana, hrabra u izlascima… Nažalost, nije bilo dovoljno. Ni iz trećeg pokušaja. Napravila je Gorica ovaj put sve što je mogla, ali bila je ovo čudna utakmica, gotovo i bizarna, jer rijetko vidimo tri penala u 90 minuta, da svi golovi padnu iz penala, da su dva dosuđena zbog povlačenja…

Od prve sekunde krenula je Gorica hrabro na Dinamo, odlučna u namjeri da iskoristi i najmanju šansu ako se ukaže, orijentirana i prema naprijed, uz neophodnu čvrstu defenzivu. I dobro je to izgledalo, slobodno se može reći da je Gorica u prvih 20-ak minuta bila bolja momčad, iako je najbolja šansa bila Dinamova, odnosno Gojakova. Beli Atiemwen, do jučer igrač Gorice, stvarao je probleme svojim dojučerašnjim suigračima, podsjetio je još jednom koliko je dobar igrač, ali opasnost je zapravo vrebala sa svih strana.

Pokazalo se to najbolje u 25. minuti, nakon jedne naizgled bezopasne situacije. Gojak je presjekao loptu na centu, telelvizijska snimka pokazala je da se pritom malo poslužio i rukom, došla je do Gavranovića, a njega je u šesnaestercu “počistio” Mario Marina. Siguran izvođač bio je Komnen Andrić, najbolji strijelac lige.

Kristijan Lovrić nije uspio zabiti iz slobodnjaka, a pogodio je i stativu… Foto: Goran Stanzl/PIXSELL

Pokušavala je Gorica i nakon toga, iako je činjenica da je Dinamo uspio smiriti igru, a do kraja poluvremena iz dobrih je pozicija, iz slobodnjaka, pokušavao Lovrić. Fijukalo je oko gola i Dinamo je na odmor otišao s prednošću od tog jednoga gola. I s ozlijeđenim Atiemwenom, koji je nastradao u sudaru s Miyom u posljednjim trenucima prvog poluvremena, pa ga je već od 46. minute zamijenio Mario Šitum.

Nastavila je Gorica pokušavati, bila je Jakirovićeva momčad i hrabra i ambiciozna, a to se isplatilo u 57. minuti. Lukasz Zwolinski primio je loptu, zagradio se, Marin Leovac ga je povukao i sudac Duje Strukan je presudio – penal! Loptu je uzeo Kristijan Lovrić i bez ikakvih kompliciranja rasparao mrežu za prvi ovosezonski gol Gorice u sudarima s Dinamom. Nada se probudila, uspavana gorička publika konačno je ponudila malo emocije, ali sreća je kratko trajala. Samo četiri minute.

Igrala se 61. minuta kad je sudac Strukan jednu situaciju pred golom Gorice prekinuo zbog – novog penala! I to je izveo vrlo čudno. Suprotno od običaja, prvo je pokazao žuti karton Igoru Čagalju, cijeli stadion zbunjeno je gledao, a tek onda se odšetao do bijele točke. Čagalj je, dosudio je splitski sudac, vukao Gavranovića, koji je izborio i drugi penal na utakmici. Negodovanje iz publike bilo je glasno, čak i logično s obzirom na okolnosti, ali Komnen Andrić se nije uzrujavao. Pogodio je sami kut, Kahlina se odlično bacio, ali nije mogao to uloviti.

Pokušao je Jakirović do kraja i s izmjenama, s Matijom Dvornekovićem i Ronaldom Deaconuom umjesto Miye i Zwolinskog, izgledala je Gorica kao prava momčad, često kreirajući opasnosti pred golom Dinama, ali lopta nije željela u mrežu. Lovrić je, hvala na pitanju, pogodio i stativu, svoju jubilarnu deset ove sezone (?!), Cherif je u jednoj situaciji zakasnio za dijelić sekunde, Suk iz dobre pozicije pucao preslabo… I Dinamo je sačuvao pobjedu.

Gorica je tako upisala i treći poraz od Dinama, kojeg posebno neugodnim čini spoznaja da je pala na šesto mjesto tablice, s dva boda manje od petog Hajduka i tri manje od četvrte Lokomotive. Prilika, naravno, ima još sasvim dovoljno, željeno četvrto mjesto, koje vodi u Europu, neće biti daleko ukoliko Goričani nastave pružati ovakve partije kao ove nedjelje pred 4257 gledatelja na Gradskom stadionu…