Prijava

Vaša prijava

Mladi Velikogoričanin s teškom životnom pričom nastupio na Dori


Treći po redu, s baladom “Coming home”, otpjevanom na engleskom jeziku, na ovogodišnjoj Dori nastupio je 18-godišnji Velikogoričanin Edvard Abazi. Sjajno je zvučao naš mladi sugrađanin, trebao bi biti zadovoljan svojom izvedbom, a sudeći prema pljesku, publika je bila itekako zadovoljna…

– Pjesma ima posebnu težinu, ne u smislu raskoši, zapravo je mirna i jednostavna, ali duboko emotivna i definitivno ima ono nešto. Mene je osvojila na prvu! Čim sam je čuo, znao sam da je to to – rekao je za Jutarnji list Edi u danima prije najvećeg nastupa u svojoj mladoj karijeri.

Pjesmu je napisao Srđan Sekulović Skansi, a tekst je inspiriran životnom pričom mladog pjevača. A ta priča je gotovo filmska, s puno padova i dizanja, ali na kraju je izašla na dobro. Već u 11. godini postao je štićenik Doma u Dugavama. Bježao je od kuće, od nesređene obiteljske situacije, a nakon što je nekoliko puta ulovljen u krađama, smješten je u ovu ustanovu.

– Nemam problema zbog toga što su loše stvari iza mene. Potrudio sam se da više ne bude tako i razmišljao pozitivno kako bih se izvukao iz takve situacije. Kad sam došao u Dom, prvi je tjedan bio užasno težak. Mislite da ćete ostati tamo do kraja života. No shvatio sam da mi je to jedini izlaz. Ima tamo i djece koja se nisu htjela popraviti, nego su možda čak postala gora. Sve je stvar volje. U domu sam se naučio disciplini i to je ono najbolje, kad vidiš da ti se trud isplatio – ispričao je Edi prošle godine u razgovoru za Večernji list.

Ima velike snove, planira i nove pjesme, glas i stas ima… Sretno, mladiću!