Prijava

Vaša prijava

Županija nagrađuje najbolje likovne i literarne radove učenika na temu vatrogastva


Vatrogasna zajednica Zagrebačke županije u suradnji sa županijskim upravnim odjelom za prosvjetu, kulturu, šport i tehničku kulturu raspisala je natječaj za najbolji likovni i literarni rad učenika osnovnih škola iz područja vatrogastva. Radovi se zaprimaju do petka, 3. travnja, a teme radova moraju biti vezane uz vatrogastvo – vatrogasci, vatrogasna vozila, vatrogasna oprema, požari, poplave, spašavanje ljudi i imovine i slično.

– Cilj natječaja je podizanje svijesti o važnosti zaštite od požara te popularizacija vatrogastva među mladima. Izrada likovnih radova dozvoljena je svim stilovima i tehnikama, a literarni radovi mogu biti u svim vrstama. Pritom svaki učenik u ovom natječaju može sudjelovati samo s jednim likovnim ili jednim literarnim radom – kažu iz Zagrebačke županije.

Nakon što organizator natječaja odabere radove koji zadovoljavaju uvjete, počinje faza on-line glasovanja za najbolje radove. On-line glasovanje za najbolje radove trajat će od 20. do 27. travnja, a svatko može samo jednom glasovati za jedan likovni te jedan literarni rad.

Tri prvoplasirana rada iz svake kategorije Zagrebačka županija će nagraditi poklon bonovima u iznosu od 300 do 500 kuna.