Prijava

Vaša prijava

FOTO Udruga 153. brigade HV proslavila 20 godina postojanja

[]

Udruga pripadnika 153. brigade Hrvatske vojske u subotu je obilježila 20. godišnjicu osnutka.

– S ponosom smo se prisjetili svih događanja sa ciljem promicanja vrijednosti Domovinskog rata, a posebno naše veličanstvene 153. brigade. Čuvamo i širimo povijesnu istinu o ratnom putu 153. brigade te čuvamo sva vjerodostojna svjedočenja o ratnom putu naše brigade te uspomene na poginule pripadnike brigade. Cilj nam je i prenositi mladim naraštajima istinu o Domovinskom ratu – kazali su iz Udruge.

Zahvalili su Gradu Velikoj Gorici što ih podupire jer bez njihove podrške, kažu, ne bi mogli realizirati sve svoje programe. A programa je zaista mnogo. Kroz godine, udruga surađuje s osnovnim školama s područja Velike Gorice i njenih općina, pokrenuli su inicijativu 2005. godine kako bi se izgradio Spomen park 153. brigadi u Velikoj Buni, a rade i na aktivnostima vezanim uz Spomen doma i Spomen parka. To su samo neke od brojnih aktivnosti udruge.

– Vjerujemo u daljnju suradnju s Gradom Velika Gorica te da mi kao Udruga svojim radom i aktivnostima doprinesemo što bržem dovršenju i kvalitetnom funkcioniranju projekata, a posebno prijedlogu sadržaja Spomen doma – zaključili su.

Galerija fotografija