Prijava

Vaša prijava

Rukometaši igraju i dvaput na dan: ‘Rumunji su dobri, ali možemo proći!’

[]

Točno tjedan dana prije prve utakmice u sezoni, europskog gostovanja kod rumunjske momčadi Potaissa Turda, rukometaši Gorice odigrali su pripremni turnir s preostala dva hrvatska predstavnika u Europi. Na njemu su, uz Goricu, sudjelovali i Dubrava te Spačva, a tijekom subote odigrane su sve tri utakmice. Turnir je na kraju, zahvaljujući boljoj gol-razlici, osvojila Dubrava.

Gorica je prvu utakmicu igrala upravo protiv Dubrave, većim dijelom utakmice izgledala je kao da je bliža pobjedi, pa je tako duboko u drugom poluvremenu imala i četiri gola prednosti. Međutim, u samoj završnici prednost su naši rukometaši ipak ispustili i završilo je 24-24, što je u konačnici i donijelo prvo mjesto domaćinu turnira. Goričane je u ovih 60 minuta predvodio Hrvoje Ceković s pet golova, dok su Antonio Vrbić i Luka Lovre Klarica dodali po četiri.

U posljednjoj utakmici turnira Gorica je išla na Spačvu, koja je svoj prvi susret izgubila 29-25 od Dubrave, što je značilo da Gorica mora pobijediti više od četiri razlike ili točno toliko, ali u slučaju da zabije 30 ili više golova. I zabila je točno 30 golova, no ovaj drugi dio plana ipak nije ostvaren. Gorica je slavila pobjedu 30-28 i ostala na drugome mjestu, no to je puno manje važno od činjenica da se još jednom provjerila spremnost momčadi uoči velikih izazova. A momčad je, čini se, spremna. Ovoga puta Luka Lovre Klarica zabio je šest komada, a po četiri su dodali Šalić i Bura.

– Turnir je pokazao da možemo, jer na trenutke smo igrali stvarno dobro, pogotovo u obrani, pogotovo protiv Dubrave. U drugoj utakmici koncentracija je ipak malo popustila i kao da su svi samo čekali kraj. Moramo više raditi upravo na tome, na zadržavanju koncentracije – rekao je trener Gorice Andrija Nikolić.

Sve misli već odavno su okrenute prema Rumunjima.

– Skautirali smo ih i analizirali, znamo što nas čeka. Kvalitetni jesu, ali neprolazni nisu – uvjeren je trener Nikolić.