Prijava

Vaša prijava

U Velikoj Gorici postoji jedinstven obrazovni centar u kojem će svatko pronaći nešto za sebe – od onih najmlađih preko studenata pa sve do penzionera!

[]

U rujnu 2019. godine, u Velikoj Gorici je s učenjem naših malih Velikogoričana započeo Centar za poduku Helena. Zapravo, „potegnuli“ su u taj Centar također i mališani iz Zagreba i Siska.

Specifični programi, koje certificirani nastavnici Centra provode, uistinu su zanimljivi i korisni tijekom redovnog školovanja, na fakultetu, na poslu i u svakodnevnom životu.

Za mališane od 3 do 5 godina provodi se program NUMICON – dobar s matematikom. Program traje 10 mjeseci, a djecu upoznaje s osnovnim matematičkim pojmovima i to kroz igru posebno osmišljenim oblicima koji predstavljaju određeni broj. Ovaj program se u Velikoj Britaniji primjenjuje u više od 6000 vrtića i škola, razvili su ga stručnjaci Oxford University-a, a 2015. godine je proglašen najboljom svjetskom edukativnom matematičkom metodom (Education Resources Awards – ERA).

Za predškolce i osnovnoškolce do 12 godina tu je program mentalne aritmetike »Malac Genijalac«. Cilj programa „Malac Genijalac“ razvijanje je maksimalnog moždanog potencijala kod djece. Program traje 2 godine, a djecu uči japanskoj vještini računanja na abakusu i mentalno, zamišljanjem abakusa u glavi. Na taj se način, osim vještine vrlo brzog računanja, kod Malaca Genijalaca razvijaju odlična koncentracija, vizualizacija i pamćenje, a i ljubav prema matematici.

Nakon završenog dvogodišnjeg programa mentalne aritmetike, Malci Genijalci u dobi od 10 do 17 godina, imaju priliku pohađati Super um, najviši stupanj škole Malac Genijalac kojim djeca dodatno obogaćuju svoje znanje matematike i maksimalno razvijaju svoje mentalne kapacitete. Obrađuju se matematičke teme iz redovnog školskog programa, ali i teme koje obrazovni sustav ne nudi.

Toliko (i sasvim dovoljno) o matematici!

U Centru za poduku Helena postoji i program za učenje kako se uči. Radi se o Školi brzog čitanja i mudrog učenja na koju su vlasnici Centra posebno ponosni. Radi se o jedinstvenom programu, za koji je Centar vlasnik licence za Hrvatsku i osim u Velikoj Gorici, provodi se u još 19 škola diljem Lijepe naše. Ova je škola namijenjena djeci od 3. razreda osnovne škole pa do penzionera (uključujući i njih!) – jer za učenje nikad nije kasno. U školi se uči 5 tehnika brzog čitanja, tehnike pamćenja i organizacije podataka, prezentacijske vještine pismeno i usmeno – sve što nas izdvaja od drugih i čini boljima kako u školi, tako i na poslu, a i u našoj svakodnevici. Program za školarce traje 6 mjeseci, a za odrasle 3 mjeseca

Za lakše savladavanje čitanja, pisanja, računanja, crtanja, pripovijedanja i svih ostalih vještina koje se očekuju od prvašića i drugašića, tu je vrlo kreativan i zabavan osmomjesečni program Mudro učenje – od prvog koraka. Program potiče sveukupni psihomotorni, govorno-jezični i intelektualni razvoj te ima za zadaću smanjiti stres učenicima najranijeg školskog uzrasta.

I tu još nije kraj. Novi program u Centru za poduku Helena razvili su sami vlasnici Centra, osluškujući interese svojih malih polaznika. Tako je stvoren program namijenjen osnovnoškolcima – Mozgavci, koji osim što će djecu zabavljati, kod njih će probuditi i razvijati, između ostalog, kreativnost i razumno razmišljanje koje vodi rješenju problema koji se pred njih stavlja – kroz igru, u grupi i individualno.

Svatko će u ovom Centru za svoje najmlađe pronaći vrlo korisnu i zabavnu izvanškolsku aktivnost. Ni za Vaše učenje i napredovanje nije kasno. Naučite brzo čitati i konačno pročitajte sve što ste uvijek htjeli, a niste imali vremena. Naučite kako organizirati hrpe informacija koje se gomilaju na poslu i kako ih sve lakše dugoročno zapamtiti, a onda ih i prezentirati na poslovnom sastanku.

Za svakog nešto – u Centru za poduku Helena!

Više informacija o ovim jedinstvenim programima, kao i o samom Centru za poduku HELENA možete pronaći na službenim web stranicama: https://centar-helena.hr/ ili ih posjetiti na adresi Velika Gorica, A.K. Miošića 23a/1. kat – uz prethodnu najavu na broj telefona 099/2202-928.

Želite li zaviriti u Centar za poduku Helena, upoznati učitelje i saznati više o programima?

Centar za poduku Helena za Vas otvara svoja vrata 27. i 28. kolovoza 2020. godine. Za posjet Centru , a zbog osiguravanja epidemioloških preporuka, svakako najavite svoj dolazak putem obrasca https://centar-helena.hr/prijave-i-upisi/

„Nije mudar onaj koji puno zna, već onaj čija su znanja korisna.“

Eshil