Prijava

Vaša prijava

Europo, oni stižu: Nikad jača Gorica otputovala u Rumunjsku!

[]

Velikim je koracima gorički rukometni klub zagrabio prema naprijed otkad je uspostavljena suradnja s PPD Zagrebom, a na klupu sjeo Andrija Nikolić. Ta se priča počela rađati u kasnu jesen 2018. godine, u trenucima kad je Gorica čvrsto držala dno premijerligaške tablice i s neizvjesnošću gledala prema budućnosti. Danas, nepune dvije godine poslije, Gorica kao prva momčad prošlosezonske Premijer lige ide na europski izazov, na put u Rumunjsku.

– Čeka nas dug i naporan put, devet sati u autobusu, ali spremni smo na sve. Krenut ćemo u noći na petak, kako bismo stigli u Turdu do ručka, odmorili se, odradili trening… I u subotu utakmica – u kratkim crtama iznio je plan puta trener Nikolić prije polaska.

Na put prema središnjoj Rumunjskoj, u gradić u blizini Cluja, Nikolić je odveo respektabilnu momčad, sastav koji bi morao biti i snažniji nego lani.

– Velika većina momčadi ostala je iz prošle sezone, došli su nam lijevi vanjski Dominik Novak iz Varaždina i desni vanjski Lucian Bura, gorički igrač koji je zadnjih godina bio u Sloveniji. Uklopili su se jako lijepo, kao da su već dugo s nama, a tako će sigurno biti i s trojicom igrača koja su nam došla pomoći u Europi – kazao je trener, pa otkrio o kojem se trojcu radi.

Sve su to dobro poznata lica, počevši od najboljega goričkog strijelca iz posljednjih sezona Davora Ćavara, pa do Zvonimira Srna i Luke Lovre Klarice, također dojučerašnjih igrača Gorice. Sva trojica pripreme su prošla s PPD Zagrebom, no neće im biti problem uklopiti se u dobro im poznatu viziju trenera Andrije. I to je dobra vijest, jer Goričane na početku drugog europskog iskoraka u klupskoj povijesti čeka vrlo ozbiljan protivnik.

– Preko naših trenera i igrača koji igraju u Rumunjskoj uspjeli smo doći do velikog broja snimki njihovih utakmica iz prošle sezone i to nam je puno pomoglo u pripremi. Riječ je o vrlo iskusnoj momčadi, sa samo dva stranca, dva Srbina, koja igra izuzetno natjecateljski rukomet. Čvrsti su, snažni, jako teško gube utakmice na domaćem terenu… Zbog skautinga je dobro što praktički uopće nisu mijenjali momčad u odnosu na prošlu sezonu – govori Nikolić i nastavlja:

– U trenutku kad je prekinuto njihovo prvenstvo, bili su drugi na tablici, a ovako uspoređujući rekao bih da je to momčad koja pripada najmanje u vrh naše lige. Teško je na taj način govoriti, ali recimo da su malo ispod razine Nexea. Budući da je tako, rekao bih da su oni favoriti u ovom našem dvostrukom okršaju, ali znate i sami da favoriti u sportu ne pobjeđuju uvijek…

Rumunjska liga značajno je narasla kvalitetom posljednjih godina, puno se ulaže, igrači imaju primanja kakva u našim okvirima ne mogu ni zamisliti, no Gorica ima svoju računicu. I svoj način.

– Odradili smo dobre pripreme, zadovoljan sam onim što je iza nas, a u ovim okolnostima najvažnije je da smo svi zdravi. Forma nam u ovom trenutku nije na najvišoj mogućoj razini, što je i normalno s obzirom na pauzu koja je iza nas, no iz treninga u trening sve smo bolji. Vjerujem da ćemo već u Rumunjskoj otići razinu iznad onoga što smo pokazivali u pripremnim utakmicama – istaknuo je trener Nikolić.

Tjedan dana poslije, 5. rujna, igrat će se i uzvrat u Velikoj Gorici, a hoće li na njemu biti publike… E, to ostaje za vidjeti. U svakom slučaju, Gorica je na početku jedne potencijalno vrlo lijepe priče, u jakom natjecanju kao što je novooformljena Europska liga, s možda i najjačom momčadi u povijesti kluba.

Ajmo, Gorica!