Prijava

Vaša prijava

Prva smjena predmetne nastave u Osnovnoj školi Eugena Kumičića od danas funkcionira online

[]

Peti tjedan nastave u Osnovnoj školi Eugena Kumičića za dio učenika od danas kreće online. Prošlog tjedna stigla je informacija kako je nekoliko učiteljica COVID-19 pozitivno, no unatoč tome uz brojne napore nastava se održavala normalno. S početkom ovog tjedna stigli su novi nalazi i nove informacije.

-Trenutno je pozitivno šest djelatnika i dvoje djece. U dogovoru s epidemiologom odlučeno je da svi učitelji koji su bili u kontaktu s razredom gdje su COVID-19 pozitivni učenici idu u samoizolaciju. To ujedno znači da nismo u mogućnosti u toj smjeni organizirati nastavu jer nema tko raditi. Zbog toga ta smjena prelazi na online nastavu od danas do 16.listopada dok se ta situacija ne smiri.- pojasnila je ravnateljica Snježana Ruklić.

Predmetni profesori kao i svi ostali djelatnici škole pridržavali su se svih epidemioloških mjera, no ova najnovija odluka je prije svega donesena iz predostrožnosti.

Na online nastavu već jučer, upućen je jedan razred, a u samoizolaciji je sedam učenika.

-Riječ je o učenicima koji su kontakti COVID-19 pozitivnih osoba bilo roditelja, bilo nekoga iz uže obitelji. – kaže Ruklić.

Inače, prostori škole se pojačano čiste i dezinficiraju te redovito provjetravaju. Učenici i djelatnici škole pridržavaju se epidemioloških uputa HZJZ-a. Cijelo vrijeme u kontaktu su s epidemiološkom službom te se pridržavaju njihovih uputa i preporuka.