Prijava

Vaša prijava

Udruga Turopoljski tehničari dobila povelju robotičkog saveza za promociju i djelovanje iz područja robotike i automatike

[]

Na ovogodišnjoj sjednici Hrvatskog robotičkog saveza donesena je odluka o nagradama HROBOS-a za 2019. godinu. Na popisu nagrađenih našla se i udruga Turopoljski tehničari koja je dobila povelju robotičkog saveza za promociju i djelovanje iz područja robotike i automatike.

-Sretni smo. Puno znači da te neka tako velika krovna udruga priznaje da iznimno dobro radiš. S obzirom da svi volontiramo većinu vremena i da smo krenuli od nule, divan je osjećaj kada te prepoznaju i pohvale. – kaže tajnica Maja Mačinko.

Udruga koje je poznatija kao TurTeh na području Velike Gorice djeluje od rujna 2016. godine te je od tada održala brojne besplatne vikend radionice, zimske i proljetne škole za djecu i mlade. U udruzi aktivno djeluje osam članova: Mladen Dugonjić (predsjednik udruge), Maja Mačinko (tajnica udruge), Kristina Panižić, Josip Gudelj, Sanja Hlap, Emina Gudelj, Svjetlana Keser i Biserka Kolić. Osim robotike udruga se bavi i ostalim područjima tehničkih djelatnosti poput modelarstva, pirografije, raketnog modelarstva, elektronike, fotografije te prometne kulture.