Prijava

Vaša prijava

VIDEO/FOTO: Samobor na krilima Štefkovića do trofeja Kupa Nogometnog saveza Zagrebačke županije

[]

Nogometaši Samobora prekinuli su seriju Kurilovca koji je unazad tri godine osvajao naslov pobjednika Kupa Nogometnog saveza Zagrebačke županije. Bili su Kurilovčani i sinoć na pragu još jednog naslova, no u ruletu jedanaesteraca više mirnoće imali su Samoborci, koji su na vratima imali sjajnog Filipa Štefkovića koji je zaustavio tri udarca i donio veliko slavlje svojoj momčadi, koja se u regularnom dijelu utakmice u dva navrata vraćala iz rezultatskog minusa.

Finalna utakmica odigrana je u Samoboru, koji je na ovaj način zatvorio i više nego uspješnu sezonu, budući da su igrači trenera Franje Pužina osvojili naslov prvaka Jedinstvene županijske lige, a pred njima je još i finalna utakmica samoborskog Kupa. Sve u svemu veliki uspjeh za klub, koji se polako vraća tamo gdje mu je i mjesto.

Iako su Kurilovčani većim dijelom susreta bili dominantnija momčad, svoju premoć nisu uspjeli do kraja iskoristiti, jer domaća momčad dobro se postavila. Poveo je Kurilovec golom Sedlačeka u 28. minuti, dok je Štulec jedan odbijanac u 35. minuti pospremio iza leđa vratara Beljana. Za novo vodstvo Kurilovca pobrinuo se Rajić u 69. minuti koji je uklizao na ubačaj s lijeve strane i smjestio loptu u bliži donji kut. Domaći su izjednačili nakon sjajne akcije u 77. minuti, poentirao je Stipe Vujić.

Odluka o pobjedniku pala je tako udarcima s 11 metara, u kojima je briljirao vratar domaćih Filip Štefković, koji je obranio je tri penala, Sedlačeku, Tolju i Muharu, a za Samobor su sigurni izvođači bili Ivkovčić, Vujić i Makarun.

Priznanja klubovima, sucima i delegatu uručivali su: Petra Škrobot, novoizabrana gradonačelnica Grada Samobora, Nenad Črnko, predsjednik Nogometnog saveza Zagrebačke županije, Ervin Kolarec, dožupan Zagrebačke županije i Željko Mihalj, predsjednik Nogometnog saveza Velika Gorica.

FINALE KUPA NOGOMETNOG SAVEZA ZAGREBAČKE ŽUPANIJE
NK SAMOBOR – NK KURILOVEC 2:2 (1:1), 5:3 – 11m
STRIJELAC: 0:1 Sedlaček (28), 1:1 Štulec (35), 1:2 Rajić (69), 2:2 Vujić (77).
JEDANAESTERCI: Sedlaček – obranio Štefković, Ivkovčić – 3:2, Sudar – 3:3, Vujić – 4:3, Tolj – obranio Štefković, Makarun – 5:3, Muhar – obranio Štefković.

NK SAMOBOR: Štefković, Lovrić, Ibrahimović, Vujić, Ivkovčić, Makarun, Štulec (od 76. Kotarski), Brčić (od 76. Ivančević), Grgečić (od 72. Bišćan), Guliš, Krajačić. TRENER: Franjo Pužin
NK KURILOVEC: Beljan, Bakula (od 46. Sudar), Ćosić, Adžić (od 90. Milatović), Tolj, Sedlaček, Hodak (od 77. Krpan), Marinić, Bolješić, Rajić, Muhar. TRENER: Tihomir Pereković

Objava VIDEO/FOTO: Samobor na krilima Štefkovića do trofeja Kupa Nogometnog saveza Zagrebačke županije pojavila se prvi puta na 01Portal - Prvi u Zagrebačkoj županiji.