Prijava

Vaša prijava

SD Gord, Giovanni Cernogoraz, juniori Turopolja prvaci Hrvatske u streljaštvu

[]

Proteklog vikenda na streljani u Lužama održano je Prvenstvo Hrvatske u disciplini trap. Natjecanje je okupilo 96 strijelaca iz 21 kluba. S obzirom na to da nije bilo dovoljan broj žena za održavanje Prvenstva Hrvatske, održana je Nagrada Novog Zagreba, gdje je najuspješnija bila Una Kovačić (SK Plemenitaš), ispred Natali Banko (SD Gord) i Lorne Budai (SK Osijek 1784).

U ekipnoj konkurenciji najbolji su bili strijelci Gorda, koji su u vitrine pospremili još jedan ekipni naslov, dok je u pojedinačnoj konkurenciji najbolji bio olimpijski pobjednik iz Londona, Giovanni Cernogoraz (SD Gusar), iza kojeg su se smjestili Radovan Abramović (SD Novi Zagreb) i Anton Glasnović (SK Shooter). U juniorskoj konkurenciji dominaciju je nastavio SK Turopolje, koji je uz ekipni naslov imao i trojicu prvoplasiranih; Mateja Vukoića, Alena Puljaka i Ivicu Vukoića.

-Prekrasno vrijeme, odlični uvjeti za natjecanje, ali rezultati malo slabiji od očekivanog. Više je razloga tome; duga sezona, ljetna stanka, ali i važnost natjecanja- o natjecanju će legenda hrvatskog streljaštva Željko Vađić.

Kao i na svakom natjecanju i ovoga je puta bilo ugodnih iznenađenja, ali isto tako i neugodnih. U ovu drugu skupinu spada naš olimpijac Josip Glasnović, koji nije uspio obraniti prošlogodišnji naslov prvaka Hrvatske. Štoviše, postignutim rezultatom nakon 125 meta, nije uspio izboriti niti finale u koje su ušla šestorica najuspješnijih (Cernogoraz, Abramović, Glasnović, Kancelar, Sedmak, Labinjan).

Ovim natjecanjem završila je službena sezona, a pred strijelcima je sada nekoliko prigodnih natjecanja.

Objava SD Gord, Giovanni Cernogoraz, juniori Turopolja prvaci Hrvatske u streljaštvu pojavila se prvi puta na 01Portal - Prvi u Zagrebačkoj županiji.