Prijava

Vaša prijava

Večeras promocija “Turopoljskog leksikona” u Mraclinu

[]

Večeras, na sam blagdan sv. Vida, ujedno i zaštitnika Mraclina, a u sklopu manifestacije Vidovi dani, biti će predstavljen „Turopoljski leksikon“.

U pitanju je prvi enciklopedijski sažetak cjelokupnog znanja o turopoljskom kraju u povijesti i sadašnjosti, četverogodišnji posao koji je u okviru Leksikografskog zavoda Miroslav Krleža izvela brojna suradnička ekipa.

Leksikon obrađuje 1.280 natuknica na 52.000 enciklopedijskih redaka i ilustriran je s 1.100 ilustracija. Dijelom je niza ”Enciklopedije i leksikoni hrvatskih gradova i regija”, a uz povijesne osobe obuhvaća i turopoljske obitelji, naselja, zemljopisne pojmove, klubove, KUD-ove, sastave i udruge, manifestacije, ustanove i poduzeća, glasila i tiskovine. Najveća natuknica posvećena je Plemenitoj opčini Turopoljskoj, a velike natuknice su samo Turopolje, općine, gradovi, kotari i županije.

Na priredbi, koja će se održati u Parku Tomislava Hrkovca sudjeluju suurednici Leksikona Mladen Klemenčić i Katja Matković Mikulčić, KUD Dučec i Ratko Cvetnić. Početak je u 20,30 sati.