Prijava

Vaša prijava

Šandor: Cilj za ovu godinu je medalja s paraolimpijskih igara u Tokiju

[]

Velikogoričani Velimir Šandor i Nataša Sobočan, članovi Atletskog kluba osoba s invaliditetom Uspon s Europskog atletskog prvenstva za osobe s invaliditetom u Poljskoj vratili su se s brončanim medaljama. Nataša je nastupala u bacanju kugle, a Velimir u bacanju diska. A naše brončane sportaše, danas su primili i prigodno nagradili gradonačelnik Krešimir Ačkar i zamjenik Neven Karas.

– Čestitam vam na ovom odličnom rezultatu, osvojiti broncu na europskom prvenstvu velika je stvar. Vi ste najbolji ambasadori Velike Gorice u Hrvatskoj i u svijetu. Primjer ste drugim osobama s invaliditetom kojima dajete snagu, volju, motiv i smisao, a svim drugima pokazujete da u životu ništa nije nemoguće. Bit ćemo vam podrška i na vašem daljnjem putu, tako smo na Športsko rekreativnom centru pripremili stazu kako bi vam olakšali treniranje i omogućili ostvarenje novih rezultata – poručio je gradonačelnik Krešimir Ačkar.

15.06.2021. Velimir Šandor i Nataša Sobočan na prijemu kod gradonačelnika Krešimira Ačkara foto:Petra Škrinjarić/Cityportal.hr

– Zadovoljna sam nastupom i rezultatom. Dugo smo se spremali, a za razliku od Velimira ja samo morala preskočiti malo više stepenica i plasirat se na to natjecanje. Nadam se da sam opravdala nastup i jedino što mogu dalje je sprema se dalje i pokušat ostvarit što bolji rezultat u budućnosti – kazala je Sobočan.

15.06.2021. Velimir Šandor i Nataša Sobočan na prijemu kod gradonačelnika Krešimira Ačkara foto:Petra Škrinjarić/Cityportal.hr

– Ovo prvenstvo bilo je samo još jedna stepenica prema Tokiju, a upravo nam je to i cilj za ovu godinu. Htjeli smo vidjeti kako stojimo s formom. Imao sam šest hitaca, no na žalost niti jedan nije prošao preko tih „magičnih“ 20 centimetara, ali to smo sačuvali za paraolimpijske igre. Vjerujem da će disk tamo dosta dobro letjeti, iako će konkurencija biti izuzetno jaka pogotovo sportaši iz Europe. Idemo tamo, idemo prvo sebe iznenaditi, a onda i sve druge i vratit se doma s medaljom – naglasio je Velimir.

15.06.2021. Velimir Šandor i Nataša Sobočan na prijemu kod gradonačelnika Krešimira Ačkara foto:Petra Škrinjarić/Cityportal.hr

– Ja kao sportašica znam koliki je napor i što su sve njih dvoje trebali napraviti da bi došli do tog rezultata. Sigurna sam da ovo nije Velimiru najbolji rezultat, ali je odličan za vrijeme koje dolazi prije Tokija. Sigurna sam da će tamo biti najbolji i to mu želim, a Nataša je iznenadila sve nas i ima veliki potencijal za još europskih i svjetskih natjecanja, a i Pariz 2024. je vrlo blizu. Zahvaljujem i Gradu na svemu onome što u zadnje vrijeme čine za nas i za sport osoba s invaliditetom – dodala je Mirjana Lučić, predsjednica Sportskog saveza osoba s invaliditetom Velika Gorica i ujedno najavila da će Velika Gorica 25.srpnja biti domaćin posljednje provjere najboljim hrvatskim sportašima prije odlaska u Tokio.