Prijava

Vaša prijava

HNK Gorica se vraća na scenu, Kurilovec u Lučkom

[]

U izvješću s utakmice juniora Kurilovca i Jelačića Vukovina (1-3) u finalu kup natjecanja NSZŽ greškom je kao strijelac za 1-3 naveden Lino Pedišić. Ispravno je, gol za Kurilovec zabio je Jakov Caganić koji je nosio isti broj dresa kao i Pedišić iz Jelačića koji nije ni igrao. Iskrena isprika mladom Caganiću.

Novi nogometni vikend 16. i 17. listopada 2021. je pred ljubiteljima iz ravnice Turopolja, zelenog i brdovitog Vukomerića i velikogoričkog dijela Posavine. Perjanica i ponos HNK Gorica (za old boyse prije dosta godina bio je to i NK Radnik) vraća se na scenu nakon što su u fokusu zanimanja bili Vatreni koji baš i nisu ispunili očekivanja. U subotu od 15 sati gost na Gradskom stadionu je Istra 1961 i to se mora doći pogledati. Planira to i poker amigosa koji su na razne načine vezani uz nogometnu Veliku Goricu a onda se i druženje podrazumijeva prije ili nakon tekme (vidi fotografiju ispod). Očekivanja? Dajte najte, pitanje bez logike, pobjeda i samo pobjeda Gorice. E sad, logično da će se nešto pitati i Istrijane.

Naši trećeligaški predstavnici Kurilovec i Lukavec imaju teške prepreke. Kurilovčani moraju na noge svom negdašnjem treneru Perici Vidaku u Lučko a Lukavcu na SRC Udarnik stiže Karlovac 1919. Svaki bod će tu biti dobar.

U rangu niže Gradići idu na put s malo nade jer moraju vodećoj Savi u Strmec Samoborski. Mraclin je pak na svojoj Novoj grabi veliki favorit kontra Banovca i sve osim uvjerljive pobijede bila bi senzacija.

Zanimljivo će biti u Jedinstvenoj županijskoj ligi gdje mrtvu utrku vode vodeći Turopoljac i Naftaš Ivanić. Kučani idu u Breganu (treća u redoslijedu) i tu neće biti lako. Naftaš mora na istok Slogi u Križ i bit će mu ipak možda lakše. Neizvjesno će biti u Obrezini jer stiže zahuktala Lomnica i negdašnji “turopoljski top” Štef Deverić. Isto vrijedi i za dvoboj Poleta i Vatrogasca Zdenci na Zvrniku u Buševcu ali i za sudar Jelačića i Zrinskog iz Farkaševca u Vukovini. Tko će pratiti taj dvoboj, kad dopisnik mora na Gradski stadion u Veliku Goricu? Kupa ide na put bez nade Dinamu u Jakovlje a može li što više konačno napraviti Klas u Mičevcu protiv Rakovog Potoka, pitanje je.

Kod županijskih prvoligaša bitke za prvo mjesto vode Meštrica, Kloštar, Vatrogasac pa možda i četvrti u poretku Dinamo Hidrel. Meštrica igra doma protiv Milka Trnine i može do novog slavlja kao i Kloštar koji ide slabašnoj Ostrni. Vatrogasac iz Kobilića ide u Dubravu Vrbovečku a Dinamo Hidrel iz Novog Čiča putuje u Banovo na noge Jelačiću. Mogu li naši do po tri boda? Turopolje u subotu ugošćuje Rakovec a okršaj začelja imaju Posavec i Buna. Tko će do prvih bodova? Po igri u prošlom kolu u Novom Čiču, pomalo je nevjerojatno da je Posavec još na nula bodova i u Leknenom je bliži pomaku na bolje.

RASPORED UTAKMICA KLUBOVA NS VELIKA GORICA:

1.HNL, 12. kolo

Subota. 16. listopada 2021.:

HNK Gorica – Istra 1961 (Velika Gorica, Gradski stadion, 15.00)

3.HNL središte, 11. kolo

Subota, 16. listopada 2021.:

Lukavec – Karlovac 1919 (Velike Gorica, SRC Udarnik, 15.30)

Lučko – Kurilovec (Lučko, 15.30)

4. HNL središte, 10. kolo

Nedjelja, 17. listopada 2021.:

Sava Strmec – Gradići (Strmec Samoborski, 15.30)

Mraclin – Banovac (Mraclin, 15.30)

JŽNL, 10. kolo

Subota, 16. listopada 2021.:

Klas – Rakov Potok (Mičevec, 15.30)

Jelačić – Zrinski (Vukovina, 15.30)

 

Nedjelja, 17. listopada:

Bregana – Turopoljac (Bregana, 10.00)

Dinamo Jakovlje – Kupa (Jakovlje, 15.30)

Polet – Vatrogasac (Z) (Buševec, 15.30)

Mladost – Lomnica (Obrezina, 15.30)

 

1. ŽNL istok, 8. kolo

Subota, 16. listopada 2021.:

Turopolje – Rakovec (Turopolje, 15.30)

 

Nedjelja, 17. listopada:

Meštrica – Milka Trnina (Gornja Lomnica, 11.00)

Posavec – Buna (Lekneno, 15.30)

Jelačić – Dinamo Hidrel (Banovo, 15.30)

Dubrava – Vatrogasac (K) (Dubrava Vrbovečka, 15.30)