Prijava

Vaša prijava

Bez COVID potvrde više ne možete ni na sahranu

[]

U moru novih pravila koja su prošlog tjedna stupila na snagu u svrhu suzbijanja pandemije COVID 19 svi građani koji se spremaju na pogreb trebaju znati da nova pravila  vrijede  na zagrebačkim Gradskim grobljima.

Prema odluci Stožera civilne zaštite u prostorije Gradskih groblja od utorka 16. studenog može se ući isključivo uz predočenje Covid-19 potvrde, obavijestili su iz te institucije.

Odluka se odnosi na sve partnere koji ispostavljaju robu i usluge Podružnici Gradskih groblja, odnosno na sve svećenike, glazbenike, cvjećare, fotografe… Bez valjane potvrde oni neće moći pristupiti odarnicama, mrtvačnicama i radnim prostorijama Gradskih groblja. Isto vrijedi i za posjetitelje.

Naime, prema spomenutoj odluci Stožera ograničen je i broj osoba na 50 u zatvorenom prostoru. Sukladno tomu, u velikoj i maloj dvorani Krematorija može prisustvovati najviše 50 posjetitelja također uz predočenje Covid-19 potvrde.

-Obitelj preminulih može boraviti u odarnicama, ako imaju potvrde, a sućut valja izražavati bez kontakta te bez pristupa odru, poručili su iz Gradskih groblja Zagreb.