Prijava

Vaša prijava

FOTO Mali gorički kreativci kroz izložbu prikazali kako vide svoj grad

[]

Male umjetničke i kreativne radove, učenika goričkih osnovnih škola Nikole Hribara, Eugena Kumičića i Eugena Kvaternika kao i djece iz Dječjeg vrtića Ciciban, možete vidjeti do kraja tjedna u izložbenom prostoru Pučkog otvorenog učilišta.

Riječ je o izložbi „Dan moga grada“ u sklopu istoimenog virtualnog međunarodnog godišnjeg projekta, kojeg su na portalu eTwinning pokrenule odgajateljica iz DV Ciciban Katarina Šeravić Lovrak i učiteljica Učiteljica iz Osnovne škole Nikole Hribara Vesna Stipić.

– Ovo je druga godina projekta, a jedna od aktivnosti ove godine je bila zajednička izložba svih projektnih partnera koji su iz Velike Gorice. To je godišnji projekt u kojem sudjeluju i drugi naši partneri iz drugih gradova, međutim u našem gradu, naše kolegice odgajateljice/učiteljice su zajedno s nama pripremile upravo ovu izložbu. Tematika je bila Velika Gorica i rođendanska čestitka našem gradu – istaknula je Stipić.

– Radove su pripremali i oni najmlađi. Tako je u projektu sudjelovala starija jaslička skupina, koja je i prošle godine bila uključena u projekt zajedno sa svojim roditeljima. Tu nam je važna ta suradnja s roditeljima gdje neke stvari koje mi ne možemo odraditi sami u vrtiću odrađujemo zajedno s roditeljima, a koji potom rade s njima doma. Prošle su godine napravili kuharicu turopoljskih jela, dok su se ove godine slikali po Velikoj Gorici, a onda su odgajateljice to ukomponirale u neke od aktivnosti – istaknula je Šeravić Lovrak.

– Kao što ste mogli vidjeti kroz izložbu, ima jako puno stvari koje se odnose kako djeca vide Veliku Goricu, uče povijest, a što se i vidi kroz poculice i kravate koje su izrađivali. U vrtiću radimo kroz sva osjetila kako bi djeca mogla što bolje upoznati svoj grad. Bavili smo se s poviješću, ali isto tako i sadašnjošću što mogu sada doživjeti u samoj Velikoj Gorici – dodala je Šeravić Lovrak.

Inače, u projekt je uključeno 80 učitelja iz Hrvatske, Turske, Srbije, Bosne i Hercegovine te učitelji iz Sjeverne Makedonije. Projekt je namijenjen različitim dobnim skupinama od 3 do 18 godina. Želja je da djeca osjete sigurnost u svom okruženju, da grade svoj identitet i pripadnost gradu, ali i da razvijaju odgovornost prema kulturnom i prirodnom nasljeđu koji će s ponosom prenositi u svome razredu, obitelji, okruženju i šire.