Prijava

Vaša prijava

Puhački orkestar DVD Velika Gorica pripremio je božićno-novogodišnji koncert

[]

Puhački orkestar DVD-a Velika Gorica ponovno organizira samostalni božićno-novogodišnji koncert.

– Ovo nam je četvrti po redu naš samostalni koncert, a pripremili smo niz instrumentalnih skladbi za puhački orkestar raznih žanrova. Sigurni smo da će tako svatko naći nešto za sebe. Biti će tu planetarno popularni hitovi, a koncert ćemo otvoriti jednom od najpoznatijih božićnih pjesama “Last Christmas” – priča nam Miro Taradi, dirigent puhačkog orkestra.

Posjetitelji će također moći čuti i hitove poput Happy, I want you back, …dok će u drugom dijelu koncerta izvesti pjesme u blagdanskom duhu.

– Feliz Navidad, Bijeli Božić, The Christmas song, White Christmas i za kraj, nadam se da će nam se cijela dvorana pridružiti i zapjevati Narodil nam se. Nastupit će tridesetak puhača, koji će svirati na flautama, saksofonima, trubama, trombonima…No, na žalost zbog cijele situacije neki glazbenici neće nastupiti – ističe dirigent Taradi.

Podsjetimo, Dobrovoljno vatrogasno društvo Velika Gorica osnovano je 1876. godine te je u sastavu Društva osnovana Limena glazba 1930. godine. U novije doba, od jeseni 2007., Limena glazba se „podmladila“ uključivanjem novih članova orkestra, poglavito učenika Umjetničke škole Franje Lučića.

Koncert je na rasporedu sutra u 19 sati u Dvorani Gorica, a ulaz je besplatan uz predočenje COVID potvrde za starije od 16 godina.


FOTO: Samo Dubranec maksimalan

Državna smotra u pripovijedanju djece i mladih