Prijava

Vaša prijava

Žalba u zadnji čas opet odgodila otvaranje ponuda za pročistač?!

[]

Trebalo je u 9 sati, u četvrtak ujutro, početi otvaranje ponuda pristiglih na Javni natječaj za rekonstrukciju i dogradnju pročistača otpadnih voda, kojim bi projekt nakon više odgoda konačno krenuo u realizaciju, ali od svega opet – ništa! Samo nekoliko minuta prije zakazanog početka, prenosi VG danas, stigla je žalba. I cijela stvar opet će se prolongirati…

Prvi pokušaj propao je nakon velike afere vezane uz Elektrocentar Petek, koji se na prvom natječaju za posao borio sa Strabagom, a novi natječaj čekali smo gotovo šest mjeseci. Raspisan je 1. srpnja, plan je bio da završi početkom rujna, ali rok se stalno produživao zbog pitanja i zahtjeva zainteresiranih strana. I išlo je tako sve do studenog, kad je također stigla žalba i opet sve pomaknula za mjesec dana.

Jutrošnja žalba dovela je do ponavljanja istog scenarija, sad ćemo još mjesec dana morati čekati na novu priliku da se ova priča konačno završi. Vrijeme prolazi, žalbe dolaze, a radovi cijela procedura nikako da dođe svome kraju i omogući da što prije krenu i radovi na projektu vrijednom 97 milijuna kuna.

Više detalja o cijelom slučaju trebali bismo doznati nakon Tri kralja, kad je najavljena konferencija za novinare vodećih ljudi Grada na ovu temu.