Prijava

Vaša prijava

Odrastanje, zdravlje, sport, putovanja… Male rukometašice, dobro došle u Udarnik!

[]

S početkom siječnja, u ovoj naciji poznatog i kao “mjeseca rukometa”, u kojem je često znala zavladati rukometna euforija, stigla je i posebna ponuda za mlade Velikogoričanke – dođite na rukomet! U svoju sportsku obitelj nove djevojčice, buduće rukometašice, poziva ŽRK Udarnik, perjanica gradskog ženskog rukometa. I, nimalo manje važno, klub s jednom od najboljih omladinskih škola u državi…

Upisuje se u dvije generacije, jedna je za djevojčice rođene 2009. i 2010., a druga za rukometašice od osam do deset godina. Ako je i vaša djevojčica u tom uzrastu, ako vas povuče za rukav gledajući Duvnjaka i Cindrića, pa kaže da bi i ona to igrala, znate koja je prava adresa. Pomoći će i to što se za prvi mjesec treniranja ne plaća članarina.

Iz kluba u pozivu na upise s posebnim naglaskom ističu kako su djevojčice prijavljene u dvije lige mini i super mini rukometa, koje se igraju u Rugvici. Djevojčice 2009./10. godišta igraju dvije lige velikog rukometa, u prvoj državnoj i u županijskoj ligi.

“Ključno je naglasiti da djevojčice, uz tri-četiri treninga tjedno, redovno vikendima sudjeluju na natjecanjima državnih i županijskih liga, odnosno da uz treninge odigravaju i utakmice, jer samo treniranje bez utakmica ne dovodi do rezultata i zadovoljstva djevojčica koje imaju želju za natjecanjima i utakmicama. Jedino na utakmicama mogu pokazati što su naučile kroz treninge”, svjesni su u klubu koji se već godinama može pohvaliti ozbiljnim rezultatima u omladinskoj školi.

Redovito je Udarnik na državnim završnicama u kadetskoj konkurenciji, uz bok je najboljim klubovima u Hrvatskoj, a brojne igračice iz omladinske škole danas su u prvoj ekipi, koja u godinama pred nama cilja i na plasman u prvu ligu! I zato se isplati vjerovati kad kažu da znaju što je važno za razvoj mlade sportašice.

“Već godinama klub se u dogovoru s roditeljima, odaziva na pozive za sudjelovanje na turnirima u bližem okruženju, naše djevojčice su od malih nogu naučene putovati, sudjelovati na turnirima, zabavljati se i družiti sa svojom ekipom, pobjeđivati, gubiti, osvajati medalje i doživjeti sve čari rukometnog sporta”, poručuju iz ŽRK Udarnika, uz dodatak:

“U klubu trenutačno radi pet trenera sa velikim iskustvom u radu s mladim rukometašicama, dobar rad kluba daleko je prepoznat, te jedva čekamo da i nove djevojčice upoznaju rad našeg kluba, druže se i putuju sa svojom ekipom, upoznaju veći dio Hrvatske i provedu slobodno vrijeme na najbolji mogući način, uz sport i druženje!”

U ovih nekoliko rečenica, složit ćete se, ugurao se ozbiljan broj razloga da jedna velikogorička djevojčica pokuša s rukometom… Ovo je klub s osam selekcija u natjecanju, od devetogodišnjih djevojčica pa sve do seniorki, s uspjesima i rezultatima, s velikim entuzijastima i zaljubljenicima u rukomet na čelu.

Ali nije to bilo i sve što su iz ŽRK Udarnika željeli poručiti.

“Naglasak je na tome da djevojčice sudjeluju u natjecanjima svog godišta, te da kroz sezonu odigraju veći broj utakmica i turnira, adekvatan njihovoj dobi, odnosno u konkurenciji njihovog godišta! Također, treninzi u našem klubu razdvojeni su po godištima i trenerima, tako da se djevojčice socijaliziraju, druže i treniraju s djevojčicama svog uzrasta i dobi.”

I što na kraju preostaje nego odgovoriti na ona ključna pitanje, gdje i kad…

TERMINI TRENINGA I UPISA

Djevojčice mini rukomet (2011. – 2013. godište)
Utorak: 19.30-21 OŠ Vukovina
Četvrtak: 19.30-20.30 OŠ Vukovina
Vikendom utakmice ili treninzi
Subota: 14.30-16.00 OŠ N. Hribar
Nedjelja: 18.30-20.00 OŠ N. Hribar

Djevojčice (2009.-2010. godište)
Ponedjeljak: 19.30-21.00 Dvorana srednjih škola
Srijeda: 18-19.30 Dvorana srednjih škola
Petak: 19.30-21.00 Dvorana srednjih škola
Vikendom utakmice ili treninzi u dvorani OŠ Čiče