Prijava

Vaša prijava

Ovako će izgledati novi trgovački centar pokraj VG Goričanke…

[]

Popunjava se sve više i više “rupa”, iz građevinske perspektive gledano, u našem gradu, sve češće vidimo kako se dosad neiskorištene zelene površine ili zapušteni objekti pretvaraju u moderne građevine, koje donose i novu vizuru Velikoj Gorici. Na red je došao i prostor pokraj Goričanke VG. Na parcelu koja je donedavno bila u vlasništvu tvrtke Elektrokontakt, obraslu u korov, s prostorom na koji su građani odlagali smeće, stiže prvi trgovački centar s kompletnom ponudom.

Najsličnije onome što dobiva Velika Gorica je obližnja nam Supernova, što pokazuje i projekcije koje je objavila grupacija Peris, investitor u ovom projektu. Od Elektrokontakta je kupio zemljište veličine 24.219 četvornih metara i osmislio projekt u kojem bi se trebala smjestiti trgovina prehranom veličine 2.250 četvornih metara, a nagađa se kako će upravo na ovoj lokaciji svoju prvu goričku trgovinu otvoriti lanac Plodine.

Na mjestu Elektrokontakta gradit će se STOP SHOP retail park… Foto: Vanja Stanojević

Osim prehrane, plan investitora je na 1.500 četvornih metara novog trgovačkog centra smjestiti i Müller te još četiri trgovine. Kako doznajemo, u jedan od prostora uselit će trgovina elektronikom, a u ostalima će biti specijalizirane trgovine obuće i odjeće. Na dijelu centra najbližem Ulici kneza Ljudevita Posavskog nalazit će se ugostiteljski objekt, odnosno kafić. Kako je to slučaj i u vanjskom dijelu Supernove u Buzinu, ulazi u trgovine će biti natkriveni, a centar će imati i parkiralište s više od 260 mjesta.

Budući da Grad Velika Gorica planira izgraditi i novi rotor na križanju Ulice kneza Ljudevita Posavskog i Ulice A. G. Matoša, koji bi trebao biti upravo pred ulazom u novi trgovački centar, ovaj dio Gorice uskoro bi mogao izgledati potpuno drukčije.


Modelarska liga Zagrebačke županije