Prijava

Vaša prijava

Vikend akcija policije: Tri su osobe zadržane do otriježnjenja

[]

Gorička policija za vikend je motrila vozače na prometnicama u sklopu akcije “Pojačan nadzor vozila i vozača u dane vikenda”. Akciju su provodili od 7. do 10.siječnja u vremenu od 22 do 6 sati, a tom prilikom utvrdili su ukupno 17 prometnih prekršaja od čega je bilo 9 ciljanih prekršaja.

Zabilježeno je 6 prekršaja prekoračenja brzine u naselju, 2 prekršaja nekorištenja sigurnosne kacige te je jedna osoba odbila alkotestiranje. Za vrijeme provođenja akcije tri osobe su zadržane u prostoriji za zadržavanje do otriježnjenja.

Prvog dana akcije, u petak oko 22,25 sati, policija je zaustavila 36 godišnjeg muškarca koji se vozio Zagrebačkom ulicom.

– Nadzorom kod raskrižja s Poštanskom ulicom utvrđeno je da je vozio pod utjecajem alkohola od 1.97 g/kg alkohola u organizmu, a umanjeno mu je za dopuštenu pogrešku od 0,1g/kg. Isti nije recidivist te je isključen iz prometa i smješten u prostoriju za zadržavanje na 12 sati do otriježnjenja, a privremeno mu je oduzeta i vozačka dozvola na rok od 12 sati. Protiv istog je podnijet Optužni prijedlog nadležnom sudu redovnim putem – rekli su iz policije.