Prijava

Vaša prijava

Konačno otvorene ponude za gradnju pročistača – stigle tri, dvije su već poznate…

[]

Konačno se i to dogodilo. Konačno su, nakon nekoliko odgoda zbog žalbi, u posljednjem slučaju samo nekoliko minuta prije isteka roka, otvorene ponude u natječaju za gradnju novog pročistača otpadnih voda. Konkretno, stigle su tri ponude, a one iznose od 168 do 261 milijuna kuna.

Značajna je to razlika u odnosu na procjene stare nekoliko godina, kad je vrijednost natječaja procijenjena na 97 milijuna kuna, a iznosi su i bitno veći nego u natječaju koji je poništen u listopadu 2020. godine. Tad je Elektrocentar Petek nudio nešto manje od 119 milijuna kuna, što je bilo 20 milijuna manje od Strabagove ponude.

Na natječaj koji je otvoren 1. srpnja, a završio krajem prošle godine, ponovno su se javile ove dvije tvrtke, ali s bitno višim cijenama – Elektrocentar Petek, u suradnji s tvrtkom Magnum Supra, sad ima ponudu od 134,3 milijuna kuna, što se s PDV-om penje na 167,8 kuna. Ponuda Strabaga ovoga puta iznosi 163,3 milijuna kuna, a to će s PDV-om ispasti 204 milijuna.

Preostala, treća ponuda je ona slovensko-litavske tvrtke Riko i Arginta, čija ponuda s PDV-om iznosti 261,5 milijuna kuna.

Prema svemu sudeći, bližimo se rješenju cijele ove zavrzlame s nekoliko nastavaka, a to je u cijeloj priči i najbolja vijest. Pročistač je ključan, središnji dio projekta Aglomeracija Velike Gorice, najvećeg projekta u povijesti našega grada, vremena nema previše, i važno je da radovi što prije krenu prije.