Prijava

Vaša prijava

Matičin četvrtak: Predstavljanje novih izdanja časopisa “Skrijna turopolska”

[]

Ogranak Matice hrvatske u Velikoj Gorici poziva na 263.Matičin četvrtak u Knjižnici Galženica. Prvi ovogodišnji Matičin četvrtak donosi nam predstavljanje godišnjih časopisa Ogranka na turopoljskom dijalektu. Uz poštivanje epidemioloških mjera, biti će predstavljena “Škrijna turopolska” treće i četvrto izdanje.

Inače, časopis ŠKRIJNA turopŏlska pokrenut je 2018. godine s ciljem promicanja turopoljskog dijalekta, kulture i ljudi koji djeluju unutar turopoljskog kulturno-književnog kruga. Časopis je podijeljen na nekoliko temeljnih rubrika: Turopŏlski jêzek i običaji donosi znanstvene radove o turopljskom dijalektu i opise turopoljskih običaja, Turopŏlski kniževni puti u kojima se obrađuje životni put turopoljskih književnika i Turopŏlskê pripovetkê i pesmê u kojima se objavljuju nova književna postignuća na turopoljskom dijalektu.

Časopise će predstaviti glavni urednik Stjepan Rendulić, članica uredništva prof.Đurđa Parać i predsjednica Ogranka, članica uredništva, izdavač Ana Plehinger. Predstavljanje je u četvrtak u Područnoj knjižnici Galženica s početkom u 19:30 sati.

– Ako niste u prilici posjetiti predavanje uživo u knjižnici, sljedećih dana možete ga pogledati putem web stranice Ogranka www.matica-gorica.hr – istaknuli su iz Ogranka.