Prijava

Vaša prijava

Najbrža 10 Giga optička mreža stigla je u Hrvatsku

[]

Danas se na internet spajamo putem znatno većeg broja uređaja nego prije desetak godina – od laptopa, televizora, smart telefona, do zvučnika i pametnih satova, pri čemu je napredna infrastruktura nužna kako bi odgovorila na rastuće potrebe korisnika.

Iako je Hrvatska napravila korak naprijed kad je riječ o digitalizaciji gospodarstva i društva (posljednji DESI indeks Europske komisije za 2021), još su potrebna značajna poboljšanja, a povećanje dostupnosti treba pratiti i ponuda paketa s gigabitnim brzinama. Telemach već danas omogućuju pakete s internetskim brzinama čak dvadeset puta većim od prosječne brzine interneta u Hrvatskoj, odnosno do 40 puta većim u najvećim dostupnim paketima. To je svakako nešto što će odgovoriti potrebama i onih najzahtjevnijih korisnika.

10 Giga optička mreža, koju Telemach gradi prvi u Hrvatskoj, po brzini i kvaliteti usporediva je s postojećom mrežom u Južnoj Koreji, koja je svjetski rekorder kad je riječ o internetskim brzinama i sama ta činjenica govori da se ovdje radi o nečemu dosad neviđenom na našemu tržištu.

U prednosti ove mreže već danas se mogu uvjeriti stanovnici u raznim dijelovima Zagreba, u Velikoj Gorici i odnedavno u Zadru. Uskoro se optička mreža širi na Split, Rijeku, i druge gradove,a u sljedećih pet godina ovom superbrzom mrežom bit će pokrivena trećina kućanstava Hrvatske, odnosno više od 500 tisuća kućanstava. Zahvaljujući ovoj mreži Hrvatska će se smjestiti visoko na europskoj digitalnoj karti.

Rijetki su oni koji se u doba pandemije nisu našli u situaciji da su preko raznih platformi održavali sastanke, radili od kuće, pratili nastavu, pisali ispite…A onda onaj trenutak kad vam pukne veza jer je sve preopterećeno, kad ne možete poslati veliku datoteku pola dana jer je veza spora… Baš zato 10 Giga optička mreža iz korijena će promijeniti doživljaj učenja na daljinu, video konferencija, zabave i povezanosti, što će značajno utjecati na korisničko iskustvo. Ova mreža korisnicima omogućava lako i brzo dijeljenje velikih datoteka, vrhunsku kvalitetu video poziva te pristup cloud servisima u realnom vremenu. Zbog izrazito niske latencije od ispod 1ms, ova mreža pruža vrhunsko gaming i streaming iskustvo kao i virtualnu i proširenu stvarnost (VR / AR) u 4K i 8K rezoluciji.

Upravo je tehnologija brzog interneta nužan preduvjet za rast i nadogradnju postojećih komunikacijskih usluga, a potaknut će i razvoj usluga ili tehnoloških mogućnosti u budućnosti koje nam danas još nisu niti poznate.

10 Gbps XGS tehnologija pogoduje i svim industrijama, od malog dućana do velike tvornice, s ciljem  da brže i efikasnije digitaliziraju svoje poslovanje kako bi postali konkurentniji na tržištu.

Unatoč godišnjem rastu Internet prometa od 20-30 posto po kućanstvu, ova optička mreža spremno će pratiti i podržati rast internet prometa za sljedećih deset i više godina, budući da ju je moguće nadograđivati na  buduće standarde 50 Gbsp i 100 Gbps.

Uz izgradnju mreže Telemach kontinuirano radi na unaprjeđenju kvalitete svih usluga te postavlja nove, visoke standarde na svim razinama – od prodaje do faze održavanja

Korisnici Telemacha mogu birati između triju jednostavnih paketa optičkog interneta s brzinama od 300 Mbps, 1 Gbps i 2 Gbps.

I ono najbolje-svi paketi dostupni su po pristupačnim cijenama u koje je uključena i usluga fiksne telefonije.