Prijava

Vaša prijava

Slažu se tribine na Lukavellu i malo drukčija momčad na terenu

[]

Radovi na izgradnji novih tribina u punom su jeku, lukavečki sportski centar, odmilja zvan Lukavello, sve je ljepši i potpuniji. Temelji su već postavljeni, sve je spremno, čeka se samo završetak milijun i jednog javnog natječaja pa će tribine biti i postavljene. Taman na vrijeme za prvu utakmicu proljetnog dijela sezone, za dolazak najjačeg mogućeg protivnika…

Lukavec je jesen kao domaćin odradio u Kurilovcu, na sigurnom je odstojanju od dna ljestvice dočekao povratak u svoje selo, među svoje ljude, na Lukavello, ali puno je još posla pred trenerom Slavenom Batovanjom i njegovim dečkima. Evo, već prvo kolo proljeća donosi ogroman izazov, stiže uvjerljivo prvoplasirani Zagorac iz Krapine, a Lukavec će biti nešto drukčiji nego jesenas. Točnije, bit će…

– Mlađi, potentniji, brži!

Tako će u tri riječi svoju proljetnu viziju nacrtati trener Batovanja, a na tom su tragu i promjene koje su se dogodile u momčadi.

– Više s nama nisu Armin Abazi, Mario Meter, Matija Ezgeta, Antonio Šiprak, Andrija Galić i Filip Peranić. Neki od njih nisu zadovoljili, s nekima nismo uspjeli pronaći zajednički jezik, i klub im je odlučio zahvaliti na suradnji. Doveli smo mlade igrače koji će nam donijeti, novu energiju, a u jednom Luki Sedlačeku dobili smo pravo pojačanje, što se vidi na svakom treningu, na svakoj utakmici – govori trener Slaven.

Luka Sedlaček, hitri krilni igrač koji je jesenas nosio dres Trnja, a ranije Kurilovca i drugoligaške Gorice, najzvučnije je zimsko pojačanje Lukavca, ali ne i jedino.

– Iz Dragonošca je došao 18-godišnji Nikola Miholjek, iz Ponikvi Franko Žitković i Ilija Radulović, iz Španskog napadač Ivan Naglić, a jučer smo dogovorili i dolazak Brune Bilića, beka iz Kustošije. Dobro su se uklopili, zadovoljan sam kako radimo, i ne brine me previše što su rezultati takvi kakvi jesu – kaže Batovanja, misleći na tri utakmice čiji su rezultati malo i zabrinuli.

S druge strane, doduše, bili su ozbiljni protivnici, ambiciozni drugoligaši Rudeš, Dubrava i Jarun, ali nije lijepo čuti za poraze 7-0, 5-1 i 4-0…

– Nisam nezadovoljan zato što sam kroz te utakmice dobio ono što sam tražio, da igrači osjete viši ritam, intenzitet… Mogli smo se mi i braniti, stati u bunker, ali što bismo s time dobili? Željeli smo igrati i vjerujem da smo kroz te utakmice napredovali – ističe Batovanja.

Još su tri i pol tjedna do starta prvenstva, do Zagorca na Lukavellu, dovoljno vremena da posloži lukavečki orkestar tako da proljeće bude mirno i uspješno.