Prijava

Vaša prijava

FOTO/VIDEO Princ Fašnik od danas na vlasti! I službeno je započelo fašničko razdoblje u našem gradu

[]

Kod Muzeja Turopolja jutros je bilo veselo. Velikogoričani su danas, preuzimanjem ključeva grada, službeno proglasili Fašničku Republiku, a narednih mjesec dana po 113. puta u gradu vlada Princ Fašnik! No, gradonačelnik Krešimir Ačkar, nije se lako odrekao ključeva grada, već je odluku o vodstvu grada prepustio onima kojima najviše vjeruje.

– Htjeli smo da djeca pravedno odluče kome će pripasti ključevi grada, jer ipak su oni najiskrenija bića. No, Princ Fašnik je sa svojim suradnicima na vrlo nepravedan način ukrao ključeve grada. Tješi me to što će ih ubrzo vratiti, ali uistinu želimo da naši najmanji, ali i svi naši sugrađani posebno uživaju u Turopoljskom fašniku u narednim danima. Da zaborave na trenutak ova vremena koja su bremenita problemima i na sve one poteškoće koje nas more te da uzmu malo odmora uz zabavu i jednu drugu dimenziju svijeta – poručio je gradonačelnik Ačkar i otišao na “prisilni” godišnji odmor.

Princ Fašnik uspio je preveslati i djecu i gradonačelnika, domogao se ključeva, čime je započela njegova vladavina i Fašnička Republika. No, možemo li vjerovati u ispunjenje njegovih obećanja?

– Osjećaj je kak da bu sad se bolje i da bu vladalo blagostajne. Kak da bum zel sačije imanje i z njega feštu napravil – rekao nam je uzbuđeno Princ Fašnik i najavio kako sada kreće zabava, a obećao je i puno krafni.

– Ne bude bilo ovih prevelikih dać, podrapanih hlač i kupanja u znoju. Svi budemo iši na jelo i pilo u velikom broju – istaknuo je Princ Fašnik.

Iako zvuči predobro da bi bilo istinito, ne preostaje nam drugo nego uz Princa i maskote Turopoljskog fašnika;Pajceka, Luka i Žira, pokoriti se fašničkom režimu.