Prijava

Vaša prijava

Rakitovec: Vozio se s dva promila, a trijeznio se u policijskoj postaji

[]

Na području Policijske postaje Velika Gorica provedena je vikend akcija„Pojačan nadzor vozila i vozača u dane vikenda“ od 4. do 7.veljače, a kojom je gorička policija utvrdila 9 ciljanih prekršaja.

Najviše je bilo onih koji su vozili pod utjecajem alkohola, 4 takva prekršaja, a vikend rekorder uhvaćen je u subotu oko ponoći u Rakitovcu.

– Muškarac starosti 33 godine upravljao je osobnim automobilom krećući se ulicom Rakitovec u mjestu Rakitovec. Nadzorom kod kbr.244B  utvrđeno je da je vozio pod utjecajem alkohola od 2.00 g/kg alkohola u organizmu, a što mu je umanjeno za dopuštenu pogrešku od 0,1g/kg. Isti nije recidivist te je isključen iz prometa i smješten u prostoriju za zadržavanje na 12 sati do otriježnjenja. Privremeno mu je oduzeta vozačka dozvola na rok od 12 sati, a protiv istog je podnesen Optužni prijedlog nadležnom sudu. Za vrijeme provođenja akcije tri osobe su zadržane do otriježnjenja od koji nije ni jedna privedena nadležnom sudu – rekli su iz goričke policije.

Policija je zabilježila i jedan prekršaj vožnje prije stjecanja prava na upravljanje, odbijanje vađenja krvi i urina radi analize na droge te tri prekršaja nekorištenja sigurnosnog pojasa za vrijeme vožnje. Ukupno je utvrđeno 16 prometnih prekršaja.

– U vrijeme provođenja akcije dogodila se jedna prometna nesreća u kojoj je jedna osoba smrtno stradala i jedna osoba zadobila teške tjelesne ozljede. Tijekom vikenda dogodile su se 3 prometne nesreće s materijalnom štetom – dodali su iz policije.