Prijava

Vaša prijava

Udarnik pao u Labinu, društvo iz samog vrha ipak je prejako. Zasad…

[]

Izvještaji s priprema rukometašica Udarnika govorili su kako stvari idu fantastično! Ekipa je ozbiljno trenirala pod strogom i pravednom rukom trenera Darija Zrnića, a u pripremnim utakmicama je – letjela. Udarnice su rušile sve pred sobom, uključujući i protivnice s nešto više razine, pa se početak drugog dijela prvenstva nestrpljivo čekao.

Prva utakmica donijela je domaći okršaj sa Senijom iz Senja, koja je pri dnu tablice sa samo četiri boda, s protivnikom koji se pokazao lakim zalogajem za velikogoričke rukometašice. Završilo je s impresivnih 37-17, što je odmah na prvu zazvučalo kao potvrda onoga što se pričalo tijekom priprema. Ok, protivnik nije bio najjači, ali dobiti bilo koga 20 razlike velika je stvar…

A onda je stigao protivnik koji definitivno spada među najjače. I u to u gostima.

– E, sad ćemo vidjeti gdje smo stvarno u ovom trenutku – kazao je predsjednik kluba Josip Mučnjak prije nego što se krenulo na put prema Istri.

U subotu je Udarnik gostovao u Labinu kod Rudara, drugoplasirane ekipe 2. HRL Zapad, koja s velikim ambicijama gleda prema nastavku sezone, sa željom da dostignu i prestignu vodeći Zamet. A takav Rudar, pokazalo se, bio je prevelik izazov za Velikogoričanke u ovom trenutku. Poraz 28-23 ne zvuči toliko loše, no drugo poluvrijeme bilo je takvo da je moglo završiti i puno lošije.

Do 25. minute utakmica je bila u potpunom egalu, na odmor je Rudar otišao s tri gola razlike, a već na početku nastavka domaće igračice su riješile utakmicu. Prednost je rasla sve do rekordnih deset razlike deset minuta prije kraja, no u završnici su naše rukometašice uspjele ublažiti poraz.

Šteta, nije išlo, ali nema sumnje da će i ovakvi porazi biti dobra škola za odrastanje ove Udarnikove ekipe. Uostalom, sve ide po zacrtanom planu.

– Želja nam je ove sezone stabilizirati se u sredini tablice, napraviti korak naprijed, a onda se sljedeće sezone uključiti u borbu za sami vrh – rekao je trener Zrnić prije nego je sezona i počela.

Udarnik je danas, evo, stabilan u sredini tablice, na šestome mjestu, s prilikom da napadne možda i četvrto mjesto… I, prije svega, da iskoristi ovu sezonu kao pripremu za sljedeću, u kojoj slijedi drugi dio plana. U čijem će ostvarenju, nesumnjivo, pomoći i utakmice poput ove u Labinu, protiv ekipa koje su na razini na kojoj Udarnik u toj sljedećoj fazi želi biti.

Ili poput one koja slijedi. Sljedeći vikend, naime, donosi utakmicu na domaćem parketu, a protivnik je možda i još jači od ovoga. U Veliku Goricu u subotu dolazi prvoplasirani Zamet, kao još jedna prilika za napredovati, rasti kao ekipa, a možda i za uzeti bod ili dva…