Prijava

Vaša prijava

Sve će biti spremno za spektakl: I pune nove tribine Lukavella, i momčad, i protivnik…

[]

Uvijek kad se u nekoj od sredina u našem kraju napravi nešto novo po pitanju infrastrukture, kad se uvjeti unaprijede, dobra je to vijest za sve uključene u velikogorički sport. I za društveni život u mjestu o kojem je riječ, bez ikakve dvojbe… Veselili smo se tako što je u Vukovinu došlo igralište s umjetnom travom, veselimo se što će Pokupsko od ovog proljeća imati lijepo, pravo igralište, ali i što ćemo odsad u Lukavcu moći – sjesti i uživati.

– Betonski dio je gotov, ostalo je još postaviti konstrukciju i stolice, kažu da će sve biti gotovo do početka prvenstva, ali o tome više znaju ljudi iz uprave. Ja se ipak bavim terenom – kaže trener Lukavca Slaven Batovanja, koji je također “u radovima”.

Naime, dok popularni Lukavello dobiva sasvim nove obrise, nešto slično događa se i u momčadi. Lukavec su ove zime napustila šestorica igrača, odreda standardnih prvotimaca poput Metera, Abazija, Ezgete i ostalih, a jednako gust promet bio je i u suprotnom smjeru.

Vratio se nakon godinu dana Mario Cimeša, došli su braniči Bruno Bilić i Ilija Radulović, stigao je i Franko Živković, a turopoljskim kibicima najpoznatije ime je Luka Sedlaček.

– Baš smo pogodili s njegovim dovođenjem! Upravo takav igrač nam je trebao, a uz to je i vrlo pozitivan faktor u svlačionici. Odmah se prometnuo u jednog od nositelja igre – ističe trener Batovanja.

Međutim, nije Sedlačekovo prezime i jedino s težinom među novim igračima Lukavca, jer ove zime u Lukavello je sletio i – Kahlina! Ne Kristijan, on je u SAD-a, na početku svog MLS puta sa Charlotteom, no lukavečka verzija je najbliža moguća. Danijel Kahlina je Kristijanov brat, suigrač s malog nogometa i, kaže trener, jako dobar vezni igrač, ranije u Ponikvama…

Takva, renovirana momčad Lukavca imala je rezultatski traumatičan ulazak u pripreme – Dubrava 1-5, Kustošija 0-4, Rudeš 0-7 – ali trener ni u jednom trenutku nije paničario.

– Nema razloga za to. Želio sam da dečki osjete višu razinu nogometa i da u svemu tome probamo igrati svoju igru. Mogli smo se i braniti u tim utakmicama, gubiti što manjom razlikom, ali to ne bi imalo smisla – objašnjavao je Batovanja nakon te tri utakmice.

 

I bio je, pokazalo se, u pravu. Slijedile su četiri pobjede protiv sebi ravnih suparnika, pa su padali Prečko (3-1), Jelačić (3-1), Kurilovec (1-0) i u subotu, u generalnoj probi za prvenstvo, Mladost iz Zaboka (4-1), uz tri Sedlačekova ne-znaš-koji-je-ljepši gola. Momčad se posložila s novim snagama, odradit će još četiri treninga i dočekati spektakl.

Prva utakmica s novim tribinama, vjerujemo potpuno ispunjenim, a s druge strane prvoplasirana momčad prvenstva.

– Ne samo to, za Zagorac iz Krapine kažu da je vjerojatno i najkvalitetniji trećeligaš u Hrvatskoj! Međutim, mi ih se nećemo uplašiti. Zadovoljan sam kako izgledamo, kako smo radili i vjerujem da ćemo svima biti itekako tvrd orah, počevši od vodeće momčadi lige u subotu – optimističan je trener Batovanja.

Vidimo se u subotu u Lukavcu…