Prijava

Vaša prijava

Zbog vožnje bez položenog vozačkog zadržan u policiji te mu je oduzeto vozilo

[]

Proteklog vikenda na području policijske postaje Velika Gorica provedena je akcija „Pojačan nadzor vozila i vozača u dane vikenda“. Tijekom iste utvrđeno je 13 prekršaja.

Najviše prekršaja odnosi se na nepropisnu vožnju po pitanju brzine, a po dva prekršaja vozači su počinili vozeći pod utjecajem alkohola, nepravilnim korištenjem mobitela za vrijeme vožnje, te nekorištenjem sigurnosnog pojasa za vrijeme vožnje. Jedan vozač upravljao je vozilom prije stjecanja prava na upravljanje.

Jučer u 23,55 sati, muškarac starosti 43 godina upravljao je osobnim automobilom krećući se ulicom Slavka Kolara gdje je nadzorom utvrđeno da je upravljao vozilom u prometu na cestama pod utjecajem alkohola od 0,72 promila.

-Isti nije recidivist, i isključen je iz prometa a privremeno mu je oduzeta vozačka dozvola na rok od 12 sati, a protiv istog je podnesen Obavezni prekršajni nalog-kažu iz policije.

Za vrijeme provođenja akcije jedna osoba zadržana  je u prostoriji za zadržavanje do 12 sati jer je čekala sud zbog vožnje bez položenog ispita i privremeno mu je oduzeto osobno vozilo do okončanja prekršajnog postupka

U vrijeme provođenja akcije nije se dogodila ni jedna prometna nesreća dok su se tijekom vikenda dogodile tri prometne nesreće s materijalnom štetom.


DJECA, MEDIJI I ULOGA RODITELJA