Prijava

Vaša prijava

Zagorska invazija na Lukavec! Bit će to jedno posebno nogometno poslijepodne…

[]

Broji se sitno u kafiću “Offside”, tik uz igralište, lukavečki nogometni kibici odbrojavaju dane do početka proljetnog dijela sezone, ovom prilikom posebnog iz nekoliko razloga. Prvo, zato što se nakon polusezone u statusu kurilovečkog podstanara vraćaju kući, u svoje selo. Drugo, zato što će ih u svom selu susjedi i prijatelji prvi put moći gledati s tribina, ganc novih, ispod čekića… I treće, zato što je protivnik najjači mogući, Zagorec iz Krapine, prvoplasirana momčad lige, najozbiljniji pretendent na drugu ligu.

I sve to sasvim je dovoljno razloga da sami Lukavčani i ostali ljudi iz našega kraja lijepo ispune mjesta na tribinama i oko njih. Upravo zato najave koje stižu iz Zagorja govore da bi ove subote poslijepodne moglo biti – ozbiljne gužve! A to znači i jako glasno, jer u Lukavcu je uvijek tako, a pogotovo će tako biti kad dođu i gostujući navijači.

– Kažu da dolaze dva autobusa i stotinjak automobila iz Krapine – govori nam trener Slaven Batovanja malo prije nego što će povesti momčad na trening pod reflektorima.

Zvuči na prvu nevjerojatno, tu je riječ o nekoliko stotina ljudi, ali sve je moguće… Bude li doista tako, pa bude li gostiju i upola manje, bit će to jako, jako puno ljudi. I dekor će, nema nikakve sumnje, biti fantastičan, motivirajući za igrače obje momčadi.

– Imam baš dobru momčad – zadovoljno će trener Slaven uz gutljaj kave.

– Malo nas muče zdravstveni problemi, par igrača mi je bilo ili je i dalje pod temperaturom, ali dobro je što se neki i vraćaju, što će biti na raspolaganju. Siguran sam da ćemo biti spremni da odigramo dobru, mušku utakmicu.

Raspored na početku proljeća nije idealan, nakon prvoplasiranog Zagorca slijedi trećeplasirani Gaj Mače i četvrto Lučko, no naravno da se gleda kako iz svega toga uzeti što više, da se što prije pobjegne od samoga dna, od posljednjeg mjesta, koje svakako treba izbjeći.

– Nakon toga nam dolazi Mladost iz Petrinje, to će nam biti jako važna utakmica. Ali dobro, o tom potom, imamo svoju računicu i do tad… Osobno mislim da imamo bolju momčad nego jesenas, da smo pogodili s novim igračima i da imamo razloga za optimizam – govori sportski direktor Tomislav Gligora dok šetamo kroz renovirane klupske prostorije, svlačionice, prostor za druženje, ured, mali “dnevni boravak” za prijem gostiju…

Kao šlag na kraju dolaze te nove tribine, koje su i zaslužne što se trećeligaški nogomet vratio u Lukavec, jer u utorak su prošle i inspekciju HNS-a… Neće biti još u potpunosti završene za ovu prvu utakmicu, ostat će još neki detalji za rješavanje u hodu, ali nema sumnje da će u Lukavcu u subotu od 15 sati sve biti spremno za pravo nogometno poslijepodne!