Prijava

Vaša prijava

Gorica i Štefica stigle u Tanzaniju!

[]

Iz humanitarne organizacije Rafiki-prijatelj djece javili su sjajne vijesti. U Tanzaniju su stigle dvije krave čiju kupnju su omogućili učenici i mali volonteri Volonterskog kluba Osnovne škole Eugena Kumičića.

Prošlog tjedna punom parom gradile su se štale gdje će krave biti smještene, prva je stigla Štefica, a sad joj se pridružila i Gorica.

-Veliko hvala od naših školaraca svima koji su sudjelovali u ovom projektu a posebno hvala volonterima Kumičića! – zahvalili su iz Rafikija.

Podsjetimo, Rafiki je pokrenuo humanitarnu akciju u suradnji s OŠ Eugena Kumičića i njihovim malim volonterima. Cilj akcije bio je kupiti kravu za potrebe djece smještene u hostelu De Paul u gradu Mbinga u Tanzaniji, a u samo mjesec dana prikupljena su sredstva, ne za jednu, nego za dvije krave.

– Prikupili smo 13 960 kuna, što je dovoljno za kupnju dvije krave i proširenje štalice. Inače, svi učenici te škole boluju od HIV-a, a zdrava prehrana im je izrazito važna kako bi lijekovi djelovali. Krave će kupiti brat Leopold koji je voditelj škole, a izrazio je veliku zahvalnost i sreću zbog donacije jer krave su u Tanzaniji vrlo skupe, ali vrlo cijenjene i važne radi mlijeka koje je dostupno jedino na ovaj način – istaknuli su tom prilikom iz OŠ Eugena Kumičića.