Prijava

Vaša prijava

Fašnik stiže i u Kosnicu. Maškare će proći kroz nekoliko sela

[]

Zabave i veselja za vikend neće nedostajati niti u Kosnici. Kosničani su spremni za ovogodišnji Fašnik i druženje pod maskama. Sve kreće u 13 sati s nogometnog igrališta u Kosnici, zatim će maškare krenuti put Selnice gdje bi trebali biti oko 13:30 sati. Iduća stanica je Črnkovec pa Šćitarjevo gdje će na platou ispred pošte u centru oko 15:30 sati biti prikaz turopoljske svadbe i degustacija domaćih kolača.

Slijedi povratak u Kosnicu na nogometno igralište gdje će biti kulminacija događaja. Svi koji se zateknu tamo u 17 sati imat će priliku vidjeti prikaz svadbe, ali čitat će se optužnica i princu Fašniku koji će potom biti kažnjen za sva nedjela i loše stvari, spaljivanjem.

– Biti će tu još i plesa pod maskama, izbor najljepše maskirane grupe,  pojedinca i najboljeg plesnog para, a svi oni će biti prigodno i nagrađeni. Za još bolji ugođaj pobrinut će se Darko Janječić iz grupe “Sjaj” te smo za sve sudionike u povorci osigurali hranu, piće i krafne – ističu organizatori.

U Fašničkoj povorci sudjeluju sudjelovat će KUU – Turopoljska tradicija, KUD Mičevec, KUD Rodna gruda, Zavičajna udruga Kordunaša Korana, Oldtajmer klub Turopolje, KUD Šćitarjevo I mali prijatelji iz Obrezine.

– Pozivamo vas da dođete i da se dobro zabavite uz pridržavanje svih epidemioloških mjera koje je propisao Stožer civilne zaštite – naglašavaju organizatori.

Foto: Ilustracija