Prijava

Vaša prijava

Kreće kurilovečko proljeće: ‘E, sad dolazi ono najljepše u životu nogometaša…’

[]

Točno je 90 dana prošlo od posljednjih 90 odigranih prvenstvenih minuta NK Kurilovca, od poraza u Vrbovcu. Zimovanje su Kurilovčani odradili kao 12. momčad 3. HNL Središte, s 21 bodom i s momčadi koja je nastajala u hodu. Skupina igrača skupljenih sa svih strana, u rukama trenera čvrste i stručne ruke, u rekordnom je roku postala momčad sposobna parirati svima u ovoj ligi.

A takva će biti, nema sumnje, i ovog proljeća. Koje kreće u nedjelju u Maču, u terminu jutarnje mise, od 11 sati.

– Kakav je osjećaj? Ma sve super, sad nam dolazi najljepši dio nogometne priče. Kroz pripreme neke stvari radiš i trpiš da bi na kraju mogao uživati u prvenstvu, u utakmicama – kaže trener Senad Harambašić dva dana prije nego što će krenuti u akciju.

Sve je spremno, momčad fizički sasvim sigurno potpuno spremna, a već dovoljno uhodanim zamjenama za one koji su otišli.

– Što se momčadi tiče, tu smo u odnosu na jesen neriješeno. Dvojica važnih igrača su nam otišla, a dvojica se priključila. Otišao je Kristian Popović, na njegovu poziciju došao Marin Matoš, otišao lijevi bočni Matija Bukvašević, vratio nam se Mijo Šarić… Što se kvalitete momčadi tiče, to bi trebalo biti na jesenskoj razini, a ja vjerujem i još bolje – optimističan je Senad.

Kroz pripreme se puno radilo, ali i igralo, protivnici su bili Dinamo II (0-5), Segesta (0-1), Lekenik (0-0), Moslavina (0-7), Samobor (2-2), Lukavec (0-1), Dinamo OO (2-1) i za kraj Funtana (1-0), kao dio teambuildinga/generalke u Istri.

– Bio je to lijepi jednodnevni izlet, siguran sam da će nam pomoći da budemo još povezaniji kao momčad. Krenuli smo ujutro i čim smo došli odigrali utakmicu na terenu skromnijih dimenzija, što sam i želio, jer takav je i teren u Maču… Nakon utakmice imali smo ručak, a onda otišli na odličnu, dramatičnu utakmicu Istra 1961 – Osijek. I nakon toga krenuli kući… – prepričao je trener.

Sve prijateljske utakmice igrali su u gostima, čuvali su teren nakon jeseni u kojoj su ga gazili i oni i Lukavčani, a čuvat će ga i još neko vrijeme. Prva domaća utakmica na rasporedu je tek 12. ožujka, kad dolazi Segesta. Za početak idu dva gostovanja, Gaj Mače i Karlovac, pa nakon Segeste još i Ravnice vani i Vrapče doma…

– Raspored nam nije posebno naklonjen, ali idemo korak po korak. U drugom dijelu prvenstva uglavnom idemo u goste momčadima s kojima smo ‘al pari’, a društvo iz vrha nam dolazi u Kurilovec. Neće biti lako, bit će pritisaka sa svih strana, to je sigurno, ali vjerujem u ovu momčad – govori trener.

Budući da je vrh nedostižan, ali i da je posljednje mjesto daleko, Kurilovčani neće imati poseban pritisak, bit će važno samo što prije otići u potpuno mirne vode, no to ne znači da si neće sami postaviti ciljeve.

– Bio ti četvrti ili 17. na kraju, učinak je isti, ali naravno da želimo uzeti što je moguće više bodova. Osobno bi me zadovoljilo da budemo što više gore, u gornjoj polovici tablice – jasan je Harambašić.

A kad taj nešto zacrta… Nemojte se iznenaditi ako ovo bude jako dobro kurilovečko proljeće!


Smotra školskog glazbenog stvaralaštva