Prijava

Vaša prijava

Vozači odbijali testiranje na droge, prebrzo vozili, a rekorder napuhao 2,22 promila!

[]

I u vikendu iza nas gorički plavci provodili su akciju „Pojačan nadzor vozila i vozača u dane vikenda”, te su su utvrdili 36 ciljanih prekršaja.

Najviše vozača, njih 26 nije vozilo propisanom brzinom, 5 ih nije koristilo sigurnosni pojas, 3 vozača vozili su pod utjecajem alkohola, a 2 vozača odbila su test na droge.

Vikend rekorder je 32-godišnjak koji je sinoć 27.veljače oko 23,20 sati upravljao osobnim automobilom krećući se ulicom Dolenec u Buševcu.

-Nadzorom kod kbr. 52 navedene ulice, utvrđeno da je upravljao vozilom u prometu na cestama pod utjecajem alkohola od 2,22 promila alkohola u organizmu. Isti nije recidivist i isključen je iz prometa, a privremeno mu je oduzeta vozačka dozvola na rok od 12 sati-kažu iz PP Velika Gorica.

Protiv istog će redovnim putem biti podnijet Optužni prijedlog Općinskom sudu u Velikoj Gorici.

Dodajmo i da su za vrijeme provođenja akcije tri osobe zadržane u prostoriji za zadržavanje do 12 sati do prestanka djelovanja opojnog sredstva.

U vrijeme provođenja akcije nije se dogodila ni jedna prometna nesreća dok se u ostalo vrijeme vikenda dogodilo 5 prometnih nesreća od kojih su četiri bile s materijalnom štetom i jedna s ozlijeđenom osobom