Prijava

Vaša prijava

FOTO/VIDEO Spaljivanjem Princa Fašnika završeno fašničko ludovanje

[]

Nakon tri tjedna vladavine Princa Fašnika došao je kraj Fašničkoj Republici! Nakon subotnjeg ludovanja pod maskama i koncerta Psihomodo popa, Velikogoričani su osudili Princa Fašnika za svo zlo i nedaće koje su se dogodile u protekloj godini.

– Kriv je po svim točkama optužnice; za sve norije, neopisive bedastoće za to kaj je lovu spiskal i kaj samo loče, za sva ta beskonačna opijanja i sramotna orgijanja. Za uludo potrošeno vrjeme, izgubljene živce, rasprčkane novce, za ljude pretvorene u ovce – stajalo je između ostalog u optužnici. A da je kriv složili su se i gorički mališani.

– Kriv je! Kriv je! Pojeo nam je sve čokolade, bombone, špagete, rižoto, popio nam je sav sok – vikala su djeca iz Dječjeg vrtića Velika Gorica i Žirek, a u čijem su društvu fašnička Princeza i maskote Pajcek, Luk i Žir osudili Princa i spalili ga na lomači.

Spaljivanje fašnika odvijalo se pod budnim okom goričkih vatrogasaca iz Javne vatrogasne postrojbe, a nakon cijele ceremonije djeca su se zasladila krafnama. Bila je to posljednja prilika za maskiranje i ludovanje pod maskama, čime je i službeno završeno ovogodišnje izdanje Turopoljskog fašnika. Sutra je Čista srijeda i službeno počinje Korizma.

Galerija slika: