Prijava

Vaša prijava

Gradonačelnik obilazi grad: Gradi se u Hrvatskim velikanima i na Plesu

[]

Utorak ujutro velikogorički gradonačelnik Krešimir Ačkar iskoristio je za obilazak radova na dvije gradske lokacije. U pratnji suradnika, u dogovoru s predstavnicima Gradske četvrti, prvo je obišao GČ Hrvatski velikani.

– Čast i zadovoljstvo je ugostiti gradonačelnika u našoj gradskoj četvrti. Došao je obići radove koji, kako je i sam rekao, malo kasne, ali važno je da se suradnja ostvaruje, korak po korak. U budućnosti će se ona možda odvijati i dva koraka brže nego do sad i nadamo se da će stanovnici ove gradske četvrti biti sretni i zadovoljni sa svime što će se napraviti – kazao je Zoran Lovrić, predsjednik Vijeća GČ-a.

– Jako smo zadovoljni s radovima. Ponekad to izgleda malo sporo, ali potrebno je tu i malo strpljenja. Hvala gradskoj upravi što nam poboljšava život u našoj četvrti – dodao je Boris Mužek, vjećnik HDZ-a u ovoj gradskoj četvrti.

Svega što se događalo tijekom posljednjih mjeseci u Hrvatskim velikanima svjestan je i gradonačelnik.

– Ovdje se obnavljaju prometnice, odnosno vraćaju se u prvobitno stanje nakon radova na Aglomeraciji i fekalne odvodnje, projekta kojim je obuhvaćeno 148 kilometara prometnica u našem gradu. Posebno je važno istaknuti da su problemi koji donose takvi projekti kompleksni i moramo to izdržati, zajedno s našim sugrađanima, koji su s razlogom bili nezadovoljni, jer u Zvonimirovoj smo imali i ulegnuće na jednom cijelu ceste… Slični problemi događaju se i u drugim gradovima, ali već sam rekao da nećemo dopustiti da se prometnice vrate u bilo kakvo stanje osim prvobitnog – kazao je Ačkar i nastavio:

Aglomeracije je problem s kojim se borimo i kojeg se rješavamo. Ispričavam se sugrađanima što sve skupa ide presporo i ne uvijek dovoljno dobro. Sve što nije dobro ćemo nastavljati ispravljati. Moram tu naglasiti da je unazad nekoliko godina ova gradska četvrt doživjela pravi preobražaj. Tomaševićeva je prošle godine dobila oborinsku odvodnju i prekrasne nogostupe, a nakon sanacije radova na Aglomeraciji ova će infrastruktura otići na još višu razinu. Na području ove četvrti je i bazen, i novi vrtić u Cvjetnom naselju, kao i prekrasni sportski centar.

U blizini je još jedno gradilište, koje je također kompliciralo život građanima.

– Problem je nastao u Rakarskoj ulici, ali morali smo zatvoriti prometnicu kako sigurnost prometa ne bi došla u pitanje, iako nije zgodno imati više otvorenih gradilišta po gradu. Tu se radilo o prevenciji, jer kad se otvori jedan ovakav trgovački centar, sigurno će i promet biti povećan, a mi na to moramo biti spremni – pojasnio je gradonačelnik.

Stanari su nakon svega iznimno zadovoljni, kvart je definitivno sve ljepši.

– Drago nam je da se rješava infrastruktura, uključujući i dio oko našega Kop Tura u Cvjetnom naselju. Sanacija svih ovih ulica veliki je plus za sve u našem kvartu. Zahvalni smo ljudima iz grada, radovi se bliže kraju i dobivamo vizuru kako bi to sve trebalo izgledati – rekao je Arnel Humić, dopredsjednik udruge Kop Tur.

– Živim ovdje od svoje devete godine i stalno smo imali problem s Tomaševićevom ulicom i pokrenuli smo inicijativu, kontaktirali gradonačelnika, i moram reći da sad naselje prekrasno izgleda. Sve što je obećano, tu je i napravljeno. Konačno imamo infrastrukturu koja je zadovoljavajuća, dostojna čovjeka u 21. stoljeću. Ponosni smo i na svoje sportske terene, na bazen i odbojkaško igralište… Ukratko, naselje koje je dobro za život – dodala je stanarka Sandra Orenčić.

Nakon rastanka sa stanarima Hrvatskih velikana karavana se preselila na Pleso.

– U Gradskoj četvrti Pleso već je dugo prioritetna ulica za rekonstrukciju Ulica Petra Zrinskog. Radi se kompletna oborinska odvodnja, pješačka staza s obje strane i biciklistička s jedne strane. Radovi su raspoređeni u dvije faze, prva je asfalt koji dolazi kroz dva tjedna, a drugoj će svi radovi biti završeni. Ostaje nam početak ulice, na kojem nisu rješeni imovinsko-pravni odnosi, Grad mora otkupiti manji dio parcele, a zatim ćemo i to urediti – istaknuo je gradonačelnik Ačkar i zaključio:

– Zahvaljujemo na strpljenju stanarima Plesa, koji su dugo čekali, a sad konačno i dočekali podizanje komunalnog standarda u ovom dijelu grada.

Dugo su Plešani čekali rješenje ovog problema i zato su sad posebno zadovoljni.

– U ime stanara naše četvrti želim zahvaliti gradonačelniku što nam je izašao u susret i nakon cijelog niza molbi uslišio naše želje da se s ovim krene. Ova nam je ulica jako bitna, podnijela je veliki teret kad se radila obilaznica i bila je prilično oštećena. I bivša Vijeća GČ-a pokušavali su se za ovo izboriti, ali prioriteti su uvijek bili neki drugi, zato smo posebno sretni što smo ovo dočekali. Nismo još gotovi s Plesom, čeka nas još posla, ali idemo korak po korak – rekao je Slavko Perković, predsjednik GČ Pleso.

The post Gradonačelnik obilazi grad: Gradi se u Hrvatskim velikanima i na Plesu first appeared on cityportal.hr.

Objava Gradonačelnik obilazi grad: Gradi se u Hrvatskim velikanima i na Plesu pojavila se prvi puta na cityportal.hr.