Prijava

Vaša prijava

Grad pokrenuo akciju “Veliko srce Velike Gorice za naše nove sugrađane iz Ukrajine”

[]

Brojni Ukrajinci svoj privremeni dom našli su upravo u našem gradu, a iz Grada Velike Gorice zaželjeli su dobrodošlicu novim sugrađanima koji su zbog agresije morali napustiti svoju zemlju. Inače, do sada je u Goricu došlo 50-ak osoba, uglavnom žena i djece. Svima njima omogućena je psihološka pomoć kroz razne programe u Centru za djecu, mlade i obitelj, a za svu djecu su otvorena su i vrata goričkih vrtića i škola, poručili su iz Grada.

Kako bi se osjećali što ugodnije u novom okruženju Grad poziva i na uključivanje u društveni život naše zajednice.

– Našim novim sugrađanima na raspolaganju su radionice u Muzeju Turopolja, korištenje gradske knjižnice, gradskog bazena, sportskih klubova i kulturno umjetničkih udruga, ali i ostalih sadržaja za koje sami imaju afiniteta. Sve aktivnosti bit će besplatne – rekao je gradonačelnik Krešimir Ačkar.

Svi zainteresirani mogu se javiti svakodnevno u Ured gradonačelnika na broj telefona 01/6269908 kako bi izrazili svoje potrebe i dobili adekvatno usmjerenje na određene institucije.

The post Grad pokrenuo akciju “Veliko srce Velike Gorice za naše nove sugrađane iz Ukrajine” first appeared on cityportal.hr.

Objava Grad pokrenuo akciju “Veliko srce Velike Gorice za naše nove sugrađane iz Ukrajine” pojavila se prvi puta na cityportal.hr.


Županijsko natjecanje iz njemačkog jezika

Vatrogasna vježba Donjeg Turopolja