Prijava

Vaša prijava

Grad pokrenuo akciju “Veliko srce Velike Gorice za naše nove sugrađane iz Ukrajine”

[]

Brojni Ukrajinci svoj privremeni dom našli su upravo u našem gradu, a iz Grada Velike Gorice zaželjeli su dobrodošlicu novim sugrađanima koji su zbog agresije morali napustiti svoju zemlju. Inače, do sada je u Goricu došlo 50-ak osoba, uglavnom žena i djece. Svima njima omogućena je psihološka pomoć kroz razne programe u Centru za djecu, mlade i obitelj, a za svu djecu su otvorena su i vrata goričkih vrtića i škola, poručili su iz Grada.

Kako bi se osjećali što ugodnije u novom okruženju Grad poziva i na uključivanje u društveni život naše zajednice.

– Našim novim sugrađanima na raspolaganju su radionice u Muzeju Turopolja, korištenje gradske knjižnice, gradskog bazena, sportskih klubova i kulturno umjetničkih udruga, ali i ostalih sadržaja za koje sami imaju afiniteta. Sve aktivnosti bit će besplatne – rekao je gradonačelnik Krešimir Ačkar.

Svi zainteresirani mogu se javiti svakodnevno u Ured gradonačelnika na broj telefona 01/6269908 kako bi izrazili svoje potrebe i dobili adekvatno usmjerenje na određene institucije.

Objava Grad pokrenuo akciju “Veliko srce Velike Gorice za naše nove sugrađane iz Ukrajine” pojavila se prvi puta na cityportal.hr.