Prijava

Vaša prijava

Kako je Leonardo DiCaprio zeznuo Luku Sedlačeka…

[]

Ove zime iz Trnja se vratio na turopoljske travnjake, postao igrač NK Lukavca i odmah krenuo zabijati, no Luka Sedlaček (23), bivši igrač Gorice i Kurilovca, ima interese puno šire od nogometa. I znanje koje se ne libi pokazati. Ljubitelj kvizova prijavio se u slavni kviz “Tko želi biti milijunaš”, sjeo preko puta Tarika Filipovića i pokušao doći do vrijednog iskustva, ali i značajnijeg novca. U prvome je uspio, u drugome baš i nije, a za to je krivac, ni manje ni više, Leonardo DiCaprio!

Luka je lakoćom stigao do osmog pitanja, no onda nije znao članove kojeg je benda danas 31-godišnji Spencer Elden tužio zbog naslovnice albuma iz 1991.?: U2, Queen, Dire Straits ili Nirvana. Budući da nije bio siguran što je točan odgovor odlučio se upitati znalce. Nakon što su se javili svi, odabrao je Josipa, koji je sa sigurnošću ustvrdio da se radi o Nirvani. Prihvativši njegov odgovor osvojio je 8000 kuna.

Nije Sedlaček znao ni odgovor na deveto pitanje: “U kojem je svijetu zloglasni kemijski spoj DDT već potkraj 1945. bio nazvan atomskom bombom: virusa, kukaca, gljiva ili bakterija?” Iskoristivši džoker “pola-pola” ostali su odgovori kukaca i gljiva, pa je Luka iskoristio i džoker “zovi”. Pomoć ipak nije dobio u zadanom vremenu, pa je odlučio odgovarati, odabrao kukce i osvojio 16.000 kuna. U tom trenutku…

Slijedilo je pitanje za 32.000 kuna, točan odgovor osigurao bi mu taj iznos, no tu se ispriječio Leonardo DiCaprio…. Pitanje je glasilo: “Tko je nakon četiri neuspješne glumačke nominacije Oscara osvojio zahvaljujući ulozi u filmu “Povratnik”: Leonardo DiCaprio, Leonardo Dicaprio, Leonardo Di Caprio ili Leonardo di Caprio?”

Točnije, trebalo je znati kako se piše prezime slavnoga glumca. Luka je ponudio odgovor Leonardo Di Caprio i bez jednog razmaka ostao bez 31.000 kuna. Točan odgovor bio je Leonardo DiCaprio, što je Luku Sedlačeka “spustilo” na tisuću kuna, s kojima je otišao kući.

Student ekonomije i krilni napadač Lukavca tako je prošao i svoj drugi kviz, usput morao i odgovarati na Tarikova pitanja kao što su “zašto ste prodali Kristijana Lovrića”, a u financijskom smislu u ljepšoj će mu uspomeni ostati drugi HTV-ov kviz, popularna Potjera. U tom je kvizu Luka bio prije dvije godine i osvojio 17.500 kuna.

U svakom slučaju, bravo Luka!

Objava Kako je Leonardo DiCaprio zeznuo Luku Sedlačeka… pojavila se prvi puta na cityportal.hr.