Prijava

Vaša prijava

Tijesna pobjeda Cibone nad goričkim Bikovima

[]

U 1.kolu HT Premijer Lige za prvaka Cibona je u Draženovom domu slavila protiv Gorice 74:69. Teško izborena pobjeda Vukova koji su slomili hrabre Bikove tek u završnici susreta.

Iako su Cibosi poveli 22:14 uzvratila je Gorica serijom 11:0 i prvu četvrtinu dobila 27:24. Zapažene minute Gorice nastavile su se i u drugoj četvrtini kada su tricama Cinca i Kalajžića poveli 35:27. Međutim, do velikog odmora Gegić i Branković dovode Cibonu u minimalnu prednost 41:40.

Najvećih +10 (54:44) momčad Gašpera Okorna imala je sredinom treće četvrtine, ali uslijedila je nova serija Gorice i poslije koševa Batura i Cinca stvari su vraćene na početak (56:56). Igrači Mikija Stračevića u 34. Minuti poveli su 62:61, ali zatim su ostali bez koša tri minute što su Nakić i Gegić iskoristili i odveli Vukove na 70:62. Ni tu nije bio kraj jer Kapusta i Uljarević u zadnjoj minuti smanjuju na samo –3 (72:69). Radovčić promašuje oba slobodna bacanja i Gorica je imala priliku za poravnanje. Na žalost, Uljarevićev pokušaj za 3 poena odsjeda na obruču i Bikovi upisuju prvi poraz u Ligi za prvaka.

Danko Branković je u pobjedu Cibone ugradio 17 poena i 7 skokova uz 3 blokade. Nakić je ubacio 11, a Gegić i Jose Vildoza po 10 poena.

– Očekivano teška utakmica za nas. Mi smo bili pod pritiskom pobjede i još imamo male probleme koje rješavamo. Meni je bitno da smo ušli pobjedom u ovaj dio natjecanja. Mi sada idemo raditi dalje, ja sam optimističan i mislim da ćemo svakako napredovati – kazao je trener Cibone Gašper Okorn.

Kod Gorice Mate Kalajžić je ubacio 15 poena uz 5 skokova, a pratio ga je Karlo Uljarević s 14 poena. Njima uz bok bio je Dino Cinac s 12 poena i 6 skokova.

– Čestitke Ciboni, treneru Gašperu Okornu i vjerujem da će svi pogledati ovu utakmicu i vidjeti kakve su greške radili – kratak i prilično jasan je bio trener Gorice Mladen Starčević.

– Smatram da smo zapravo jako dobro odigrali ovu utakmicu, cijelo smo vrijeme držali egal. Na kraju je ipak pobijedio bolji. Čestitam Ciboni na pobjedi i nadam se našoj pobjedi u uzvratnoj utakmici – rekao je Stipe Sokol, igrač Gorice.

Unatoč porazu, Goričani mogu biti zadovoljni prikazanim jer su pružili snažan otpor favoriziranoj Ciboni. Sigurno je da u Ligi za prvaka nitko neće lako do bodova protiv Gorice, a priliku za novo dokazivanje Bikovi će imati u petak 25. ožujka protiv Splita.

Objava Tijesna pobjeda Cibone nad goričkim Bikovima pojavila se prvi puta na cityportal.hr.