Prijava

Vaša prijava

Rekonstrukcija savskog nasipa i gradnja sunčane elektrane veliki projekti za Općinu Orle

['Bartolovo', 'Dan Općine Orle', 'Ervin Vujica', 'svečana sjednica']

Na Bartolovo – 24. kolovoza svoj dan slavi Općina Orle. Održana je tom prigodom svečana sjednica Općinskoga vijeća na kojoj je načelnik Ervin Vujica posebno naglasio dva projekta – nastavak rekonstrukcije savskoga nasipa od Bukevja do Suše, u duljini oko 12 kilometara, s proširenjem ceste na nasipu, te HEP-ovu gradnju sunčane elektrane snage 9,9 MW na površini od 18 hektara u gospodarskoj zoni općine. Govorio je Vujica i o doseljavanju stanovništva u ovu posavsku općinu, “svega tridesetak minuta vožnje od Kvatrića”.

– Nakon zagrebačkog potresa u našu je općinu doselilo 17 obitelji, što je za nas jako puno – rekao je načelnik. Najavio je i gradnju, u suradnji s Gradom Velika Gorica, dječjega vrtića za osamdesetak mališana, čime se oživotvoruje ideja funkcionalnog povezivanja jedinica lokalne samouprave. Posebnu zahvalu uputio je Vladi RH zbog financiranja programa „Zaželi“.

– Ovaj program pomoć je i socijalno ugroženima i teže zapošljivim osobama. On je direktna pomoć ljudima u ruralnom prostoru – rekao je Vujica.

Opcina Orle proslava1

Foto: Zagrebačka županija/Dražen Kopač

U ime Zagrebačke županije sjednici je prisustvovao potpredsjednik Skupštine Mato Čičak. Podsjetio je da Županije svake godine u proračunu osigurava više od 20 milijuna kuna direktne pomoći gradovima i općinama, posebno manjim sredinama.

– Jedinstveni smo po tome!“, ustvrdio je Čičak, posebno čestitavši općinskome vodstvu na ulaganjima u mlade. Na sjednici su govorili i Željko Turk, predsjednik Udruge gardova, Darko Nekić, državni tajnik u Ministarstvu branitelja, i saborski zastupnik i gradonačelnik Velike Gorice Krešimir Ačkar. Turk je rekao da kvalitetnim projektima treba iskoristiti europska sredstva koja su na raspolaganju, a koja je osigurala Vlada RH, Nekić je poručio da neće biti ukidanja općina, ali bit će funkcionalna spajanja, što Orle i Velika Gorica već rade, dok je Ačkar rekao da samo o sposobnosti gradonačelnika i općinskih načelnika ovisi hoće li se uspjeti povući osigurana europska sredstva.

Najviše općinsko priznanje – Grb općine Orle primio je Ivan Bucina, dok su zahvalnice Općine dodijeljene Stjepanu Davutoviću, Konjičkom centru Miklin, Snježani Marcijan, Zari Hrvojić, Ani Britvec, Nikici Dragojeviću i općinskom Stožeru civilne zaštite.

Izvor/Foto: Zagrebačka županija/Dražen Kopač

The post Rekonstrukcija savskog nasipa i gradnja sunčane elektrane veliki projekti za Općinu Orle appeared first on cityportal.hr.