Prijava

Vaša prijava

U prve razrede kreće 640 učenika, a policija poziva vozače na oprez i poštivanje znakova

['hotnews', 'pješaci', 'Poštujte naše znakove', 'PP VELIKA GORICA', 'promet', 'prvašići']

Ove godine u 26 goričkih osnovnih i područnih škola u prvi razred kreće oko 640 učenika. Kako bi djeca u prvim danima samostalnog sudjelovanja u prometu bila što sigurnija, kako na području cijele Hrvatske, tako i u Velikoj Gorici provest će se na početku nove školske godine tradicionalna akcija „Poštujte naše znakove“.

Ususret akciji, iz Policijske postaje Velika Gorica, izvijestili su kako je u prvih sedam mjeseci ove godine na goričkom području u prometnim nesrećama smrtno stradalo jedno dijete, a njih sedam ih je lakše ozlijeđeno.

Djelatnici goričke policije u ovom su mjesecu obišli zone svih osnovnih škola i nisu utvrdili nikakve nedostatke prometne signalizacije. A u rujnu će policiji predmetna akcija, odnosno nadzor prometa u zonama osnovnih škola, biti prioritet.

Promet će nadzirati s maksimalnim brojem policajaca, a osobitu će pažnju posvetiti poštivanju ograničenja brzine kretanja i nepropisnom parkiranju. Svim učenicima prvih razreda osnovnih škola policajci će održati, njihovom uzrastu primjereno, predavanje o sigurnom sudjelovanju u prometu s aspekta pješaka te će im podijeliti prigodne poklone.

The post U prve razrede kreće 640 učenika, a policija poziva vozače na oprez i poštivanje znakova appeared first on cityportal.hr.


Mikročipiranje pasa

Rušenje gospodarske zgrade u dvorištu PŠ Lukavec