Prijava

Vaša prijava

Kurilovec odmah prema vrhu! ‘Nadali smo se ovome, jer čeka nas paklen raspored…’

['hotnews', 'Nk Kurilovec', 'senad harambašić']

Tri utakmice, dvije pobjede, jedan remi i – drugo mjesto na tablici. Nogometaši Kurilovca sjajno su krenuli u sezonu, pogotovo kad je riječ o utakmicama na domaćem terenu. U prvom kolu pao je HAŠK (1-0), u drugom je bod stigao u lokalnom derbiju s Lukavcem (0-0), da bi već tri dana poslije, u srijedu, na Udarniku pao i Dinamo iz Odranskog Obreža. U pobjedi 4-2 dvaput je pogađao Antonio Ćosić, po jedanput Antonio Bakula i Ivan Crnov.

– Jesmo li i sami iznenađeni ovako dobrim startom? Iskreno, potajno smo se nadali da bi to otprilike ovako moglo izgledati, u prvom redu zato što nam je raspored dobio tri domaće utakmice u prva četiri kola. Vjerovali smo da to možemo iskoristiti, a to se i dogodilo. Izgledali smo dobro, ali i pokazali da imamo karakterno drukčiju momčad nego prošle sezone – kaže trener Senad Harambašić.

I doista, drukčije obličje ima ta momčad, iako promjena nije bilo previše. Međutim, igrači koji su došli donijeli su novu dimenziju, kako u igračkom, tako i svakom drugom smislu.

– O značaju i kvaliteti jednog Ivana Crnova ne treba trošiti riječi, na njega se dosta i protivnici posvećuju, a važan nam je i zato što je dio skupine iskusnih igrača koji drže ovu momčad na okupu, uz Marina Matoša i ostale. Osim njih četiri-pet, cijela momčad nam je jako mlada, ali i s puno potencijala, što se i pokazuje iz utakmice u utakmicu – zadovoljan je Senad.

DSC 0443

Kurilovčani su na startu sezone uzeli svih šest bodova na svom igralištu, a u subotu će ići po nova tri… Foto: David Jolić/cityportal.hr

Prvi sljedeći ispit za njegovu momčad je Sava Strmec u subotu na Udarniku, vremena za predah nema previše.

– Nakon te utakmice dobit ćemo tjedan dana vremena da se pripremimo za ono što nas čeka, a to je pet utakmica u 14 dana! Uz četiri utakmicu u prvenstvu, čeka nas i jedna u Kupu, zato nam je i bilo toliko bitno da dobro odradimo ovaj ulazak u prvenstvo, uključujući i utakmicu protiv Save Strmec u subotu – kaže Harambašić.

Za sad sve izgleda gotovo idilično, lijepa je to promjena u odnosu na gotovo kaotičan početak prošle sezone, a u ovakvim trenucima lakše je graditi i veće ambicije. Netko je u najavi sezone spomenuo “sigurnost sredine tablice” kao vrlo poželjnu opciju, ali dojam je da Senad i njegovi dečki mogu i kudikamo više.

S grupom iskusnih igrača, s nekoliko svojih juniora, s trenerom koji očito itekako zna što radi…

The post Kurilovec odmah prema vrhu! ‘Nadali smo se ovome, jer čeka nas paklen raspored…’ appeared first on cityportal.hr.